kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli gizlice aşiret evi açtı
Fettahlıoğlu aşiretinden olan MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, basına haber vermeden gizlice "aşiret evi" açılışı yaptı

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, şu anda Türkiye'nin değişik yörelerinde yaşayan Fettahlıoğlu aşiretinden. Bahçeli, Ankara'da 29 Ocak günü, basına haber verilmeden gizlice "aşiret evi"nin açılışını yaptı.

Kocatepe Camii'nin tam karşısında açılan "Fettahlıoğulları Evi", büyük bir aile olan aşiretin buluşma noktası olacak. Bahçeli, "Fettahlıoğulları Evi"ni, vekalet ettiği gün olan 29 Ocak'ta gerçekleştirdi. Açılışta "Basının çağrılmaması hoş olmuş. Bu büyük ailenin buluşma noktası hayırlı ve uğurlu olsun" diyen Bahçeli'nin, "Elimde Fettahlıoğullarıyla ilgili çok sayıda doküman var. Ailenin sayısı da söylendiğinden çok fazla. Nazar değmesin diye açıklamıyorum" diyerek espri yaptığı öğrenildi.

Merkezi Kahramanmaraş'ta bulunan Fettahlıoğulları Derneği'nin merkezinin de Ankara'ya taşınmasına karar verildi. Dernek, yeni açılan Fettahlıoğulları Evi'nin yakınlarında bir büroya taşınacak. Fettahlıoğulları Derneği'nin başkanlığını da aynı aşiretten Mutlu Fettahlıoğlu yürütüyor.

FETHEDEN...
Fettahlıoğulları'nın Orta Asya'dan gelen Müslüman Türkmen aşiretlerinden birisi olduğu ilk olarak Kahramanmaraş'a yerleştikleri, ardından da Osmanlı İmparatorluğu döneminde Trabzon, Adana, Osmaniye gibi illere yayıldıkları öğrenildi.

Şu anda 42 değişik yerleşim biriminde yaşayan ve 100'ün üzerinde değişik soyadları olan Fettahlıoğulları aşireti mensuplarının sayısının 200 bine yakın olduğu tahmin ediliyor. Devlet Bahçeli'nin ailesi de Hasanbeyli'ye yerleşen koldan geliyor.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesindeki aşiret mensupları, "Bahçeli", "Çanga" ve "Fettahlıoğlu" soyadlarını almış. Bahçeli'nin üvey ablası Nurten ve Hasanbeyli'de yaşayan halası Emine de Fettahlıoğlu soyadını taşıyor.

Fettah, "Allah'ın 99 adından birisi" ve "fetheden" anlamlarına geliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır