kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Ayrıntılar

Kolay değil. İkinci Lig'den kalk gel, Birinci Lig'in köklü takımlarına horozlan. Denizlispor'u gösterdiği performanstan dolayı ayakta alkışlıyoruz. Ayağa kalkmışken alkışa devam. Son haftalarda oynadığı futbolla Beşiktaş da alkışı hakediyor.

Beşiktaş defansında klasik bir sorun var; geri paslar. Fevzi ile defansın bu paslardaki anlaşmazlığı kalede tehlike yaratıyor. Fevzi'nin top tekniğini geliştiremeyeceği gün gibi aşikar. Yapılacak tek şey var; Beşiktaş'ın defans oyuncularına geri pası yasaklamak. Sıkışınca topu taça atsınlar, ya da tuvalete gitsinler. Daha safety.

Nihat sağ kanatta oldukça başarılı. Çabuk dönüşleri ve başarılı müdahaleleri etkili. Mehmet attığı kritik golle yine kurtarıcı. Münch'ün defanstaki kademeleri yerinde. Bayram, oldukça çalışkan.

İlk yarının skoru, Denizli'yi riske zorladı. Çok adamla atak yapan Denizli, bir kaç iyi adamla da kalesini korumak zorunda. Her kontratakta pozisyona giriyor Beşiktaş. Ahmet Dursun yine gole en çok koşan adam. Hatta bazen kendini kaptırıp, elini bile kullanıyor. Topa elle sankıntılık etmekten vazgeç Ahmet. Bu, elle oynamaktan gördüğün ikinci kart. Bu gereksiz kartlarla Beşiktaş'ı kendinden yoksun bırakma.

Denizli'nin de en az Beşiktaş kadar pozisyonu var. Pas özürlü orta sahaları, gereksiz çalımlardan vazgeçip, topu önlerindeki oyunculara atsa, gole neredeyse ulaşacaklar. Özellikle Yusuf, topu ayağında çok fazla tutuyor. Yaptıkları ortalar da başarısız. Hal böyle olunca Denizlispor forvetinin en çok koşan adamı Donev, pozisyon ve gol bulamıyor.

Denizli Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımına temel futbol kurallarını öğretmiş. Top rakipteyken alanı daraltıyorlar, kademeye giriyorlar. Kendilerindeyken de oyunu açıp, poziszyon arıyorlar. Daha çabuk oynadıkları zaman sıralamadaki yerleri çok daha iyi olacak. Ümit vaat eden bir takım.

Beşiktaş'ta tribünden gözüken çok önemli bir şey var. Takım kenetlenmiş. Attıkları gollerde hocalarına koşup, birbirlerini kucaklıyorlar. Geçen hafta Ertuğrul'un kart görmesine neden olan hatayı yapmamak için tedbir bile alınmış. Şifo, tüm arkadaşları kendi alanına geçtikten sonra rakip sahayı terkediyor. Santrayı başlatmıyor. Bir küçücük ayrıntı. Ama skor değiştirir.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır