kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merve'ye karşılık Pınar Eliçe'nin kellesi
Bakanlar Kurulu'nun Türk vatandaşlığını kaybettirme işlemine karşı Danıştay'da açtığı davayı kaybeden Merve Safa Kavakçı'nın haklarını savunan Milli Gazete, Türkmenistan vatandaşı olan şarkıcı Pınar Eliçe'nin vatandaşlık durumunu tartışmaya açtı.

İLK icraatı türbanıyla Meclis'e girmek olan Kavakçı'yla, neredeyse çıplağa yakın pozlarıyla gazetelerde yer alan Pınar Eliçe'nin yollarını, Fazilet Partisi'ne yakın yayınlarıyla bilinen Milli Gazete kesiştirdi.

Milli Gazete, önceki gün "vekiline şahin, şarkıcıya kuzu" başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde "Kavakçı, izinsiz Amerikan vatandaşlığına geçtiği gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığından çıkarıldı. Ama Türkmen pasaportuyla poz veren şarkıcı da izinsiz olarak Türkmenistan vatandaşlığına geçti" deniyor.

Milli Gazete yorum haberinde Kavakçı'ya haksızlık yapıldığını vurguluyor ve "Pınar Eliçe'nin vatandaşlığı neredeyse övünç kaynağı haline geldi. Bu bir çifte standarttır" denilerek hükümeti kişilere göre davranmakla suçluyor.

ELİÇE DE İZİN ALMADI
Merve Safa Kavakçı'nın "vatandaşlık"tan çıkarılışını haksız bir uygulama olarak değerlendiren Milli Gazete, Kavakçı'nın ABD vatandaşlığına geçerken Türk yetkili makamlarından izin almamasının sadece Kavakçı'ya özgü bir davranış olmadığını kanıtlamak için Eliçe'yi örnek gösteriyor.

Pınar Eliçe'nin Türkmenistan Pasaportu alışı sırasında Türk yetkili makamlarından izin almadığını vurgulayan gazete, "bir konser için gittiği Türkmenistan'da Cumhurbaşkanı Sapurmurad Türkmenbaşı'nın özel ilgisine maruz kalan şarkıcı Eliçe, iki saat içinde Türkmenistan vatandaşlığına geçirilerek, kendisine Türkmenistan pasaportu verildi" cümlesiyle Kavakçı ile Eliçe'nin durumunu eşitliyor.

Milli Gazete, "Bir ülkenin vatandaşı olmadan o ülkenin pasaportunu almak mümkün değil. Ayrıca bu durumda olan sadece Pınar Hanım değil, yüzbinlerce Türk var izinsiz olarak bir başka ülkenin vatandaşlığına geçen. Hatta mecliste milletvekilleri de var" iddiasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır