kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezen Aksu Le Select'te
9 yıl aradan sonra eski Julianas bu akşam tekrar Le Select olarak Sezen Aksu ile kapılarını açıyor... Yemekli Sezen 60 milyon lira

AMA bu Le Select başka Le Select... Aslında sahibi aynı. Yani Levent'te klasik olan gerçek restoran Le Select'in sahibi Kemal Koç açıyor mekanı. Ama yeri, Swissotel'in arka bölümünde olan eski kumarhanenin olduğu yer.

Aslında burası 9 yıl önce yine Kemal Koç'un müdürlüğünü yaptığı Julianas Gece Kulübü'ydü.

O zamanların 'in' mekanlarından biriydi Julianas. Kapıda çok uzun kuyruklar oluşurdu. Acayip güzel, Avrupai bir yerdi ama bir yıl açık kaldıktan sonra kapandı ve mekan kumarhane oldu. Kumarhanelerin kapanmasından sonra ise güzelim yer uzun süre boş kaldı.

Bu arada yaz aylarında Le Clasic olarak Yeniköy'de canlı müzik yapmaya başlayan Kemal Koç, bir çok ünlü sanatçıyı mekanında çıkardı. Le Select olarak kaliteli restorana imza atan Koç, canlı müzik işinde de olduğunu ispatladı.

Ve sonunda müdürlük yaptığı eski mekanında da Le Select'i yaşatmaya karar verdi.

Evet, 9 yıl aradan sonra eski Julianas, bu akşam tekrar Le Select olarak Sezen Aksu ile açılıyor. İnşallah, herhangi bir mani olmazsa gideceğiz. Gidip Sezen Aksu'nun o inanılmaz, beni çok etkileyen "Sarı Odalar"ını dinleyeceğiz. O nasıl bir şarkı öyle. Şimdi sevgilisinden ayrılan herkes birbirine "Ben senin hayatından çıktım be oğlum, hadi benim gibi birini bul bulabilirsen" diyor.

Sezen Aksu'lu Le Select'in özelliği erken başlayıp, erken bitmesi. Diğer gece kulüpleri gibi sabaha kadar devam etmemesi. Yemeğinizi yedikten sonra, 23.00 gibi sahne alacak Sezen, ondan sonra da taş çatlasın 01.00 veya 01.30'da sahneden inecek. Böylece erken eğlence devri geri gelmiş olacak. Diğer türlü, gidiyoruz bir mekana, sabah 05.00'lik oluyoruz, ondan sonra da kalkamıyoruz.

Sezen Aksu'lu Le Select'in yemeği Swissotel mutfağından hazırlanacak. Fiks mönü olacak. Meze tabağı, ara sıcak, bonfile ve tatlı var. Arzu edenler için barda snack mönü de hazır. Peynir, somon, krep gibi şeyler.

Yemekli Sezen, 60 milyon lira. (KDV hariç). Bar ise 30 milyon lira. 2 yabancı veya 4 yerli içki dahil.

Levent'teki değil, Swissotel'in arkasındaki Sezen Aksu'lu Le Select Mayıs'ın ilk haftasına kadar sadece Cuma ve Cumartesi akşamları olacak.

Tıklım tıklım dolacağından yüzde bin eminim... Tel: (0212) 326 11 80-81-82

HEP Avrupa yakasındaki restoranları yazdığım için Anadolu yakasındaki restoran sahiplerinin bana kızdığını biliyorum. Bundan sonra mümkün olduğu sürece Anadolu yakasındaki restoranlara da gitmeye karar verdim. Bu kararımı da önceki gece Adil'e giderek uygulamaya koydum.

Bana göre karşı taraf olan Anadolu yakasında buluştuğum arkadaşlarıma "Beni burada bir yere götürün" dedim. Onlar da "Tamam o zaman, Adil'e gidelim" dediler. Hemen ilk izlenimimi söylemek istiyorum; çok etkilendim.

Adil, Bostancı Deniz Otobüsleri İskelesi'nin tam karşısında, bahçeli, özel parklı çok güzel bir balık restoranı. Çok ferah, ahşap dekorlu, pırıl pırıl bir mekan Adil. Servis çok güzel... Çocuklar vızır vızır çalışıyor. Bir aksaklık yok. Mezeler iyi. Sadece yaprak sarmayı beğenmedim. Su, testiden konuyor bardaklara. Hoş...

Balık seçiminde her zaman olduğu gibi tüm masayı etkiledim ve kalkan tava istedim. Ama kalkanın dişisi makbuldür. Ben de bunu sevgili Ajda Pekkan'dan öğrenmiştim. Şef bile şaşırdı ama aşçıyı çağırdık, "Evet Kenan Bey, kalkanın dişisi daha lezzetli olur" dedi. Tüm masada buğulamadan vazgeçip, kalkan yedi.

Biz kalkanlarımızı yiyip, rakılarımızı yudumlarken, iki keman ve akordiondan oluşan müzik grubu çıktı ortaya ve şarkılar söylenmeye başlandı.

Adil'in sahibi Adil Yüceer... Adil Bey'in çok ilginç bir geçmişi var. 1970 yılında Dış İşleri Bakanlığı Varşova Büyükelçiliği görevinden istifa ettikten sonra, iki oğlunun tahsili için İstanbul'a yerleşen Adil Yüceer, ilk Adil'i Tuzla'da açmış.

Tuzla'daki Adil küçük gelmeye başlayınca 1990'da Şaşkınbakkal'daki Adil'i açmış. Kira yükseldiği ve binanın yeniden onarılması gerektiğinden oradan çıkıp, 1998 yılında Bostancı'da kurmuş oldukları Bistro Adil'i, gerçek bir balıkçı restoranı haline getirmişler.

Sevdim Adil'i... Gerçekten ailece gidilebilecek, hoş bir mekan olmuş. Otuz yıldır Fenerbahçe Kongre azası olan Adil Yüceer'in müşterilerinin çoğu Fenerbahçeli. Ali Şen, Aziz Yıldırım, Vefa Küçük, Aziz Yılmaz ve ayrıca Cemil Turan, Oğuz Çetin gibi bir çok ünlünün eşleriyle geldiği bir yer Adil. Ayrıca Pazar günleri saat 10.00'dan 15.00'e kadar brunch da var Adil'de.

Hijyen bakımından, yemeklerin nasıl piştiğini görmek için açık mutfak sistemi var mekanda. Gidip balıklara baktım, dipfrizde balık bulamadım. Meğerse dipfrizde balık tutmazlar, günlük alım yaparlarmış. Bunu da çok sevdim. Çünkü dipfrizdeki balık kendini hemen belli ediyor.

Kemanlı balıkçı Adil'i çok sevdim. Bir itirafta daha bulunmak istiyorum. Anadolu Yakası'nda keşfedilmemiş, sesini duyuramamış inanılmaz güzel restoranlar var. Elimden geldiğince tek tek gidip, inceleyecek ve yazacağım.

Bostancı Deniz Otobüsleri İskelesi karşısındaki Adil'den başladığım için memnunum. Size de tavsiye ediyorum.

Tel: (0216) 410 24 24 - 464 16 50

ASLINDA uzun süredir adını duyuyordum. İtalyan mutfağına olan merakım yüzünden Getti'ye gitmek istiyordum. Bir türlü nasip olmadı. Ben de gitmeden mönüsünü, bilgilerini, tarihçesini istedim. Ön hazırlıklarımı tamamladım, artık Getti'ye bilinçli olarak gidebilirim.

*

1- Getti'nin en yeni üyesi olan Spaghetti House restoranlar zincirinin temeli 1955 yılında Lorenzo Fraguelli tarafından atılmış.

2- Getti, İtalyan mutfağını kent yaşamına uygun mekanlarda, modern bir estetik anlayışla sunacakmış.

3- İlki İstanbul Etiler'de açılan Getti'nin, ikinci şubesi Londra'da Aralık ayında açılacakmış.

4- Getti'nin İstanbul'da açılmasında en belirleyici etkenler olarak, İstanbul'daki İtalyan restoranlarının azlığını, İstanbul'un ekonomik anlamda sahip olduğu dinamizmi ve potansiyeli ve nihayetinde Stefano Fraquelli'nin, eşi Banu Fraquelli aracılığıyla Türkiye'yi yakından tanıyor olmasıymış.

5- İki katlı ve bahçeli bir villada açılan Getti'nin mimari tasarımını İngiliz Red Bird Designs London adlı firma gerçekleştirmiş.

6- Bahçenin peyzaj düzenlemesini Peyzaj Yüksek Mimarı Sanem Çınar Altınçekiç gerçekleştirmiş.

7- Getti'deki bütün yemekler İtalyan şef Elio Bevilacqua denetiminde hazırlanıyormuş.

8- Getti, 15'i mutfak personeli olmak üzere yaklaşık 40 çalışanının her birinin geçtiğimiz bir aylık süre içerisinde uygulamalı eğitimden geçmesini sağlamış.

*

Gidip, görünce bu maddelerin ne kadarının doğru olduğuna karar vereceğiz. Kenan Erçetingöz


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır