kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yine azıttılar!
Metris'teki terör karargahı dağıtıldıktan sonra sesi kesilen İBDA-C, önceki gece İstanbul'un dört ayrı yerine bombalı saldırıda bulundu

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinden sonra kanlı örgütün militanları sağı solu ateşe vermiş, her yerde bombalar patlamıştı. Daha sonra PKK'nın silah bırakacağını açıklamasıyla terör hafifledi, ülkede huzur ortamı geri geldi. Ancak bu sefer de İslami kökenli örgütlerin sesleri duyulmaya başladı. İBDA-C'nin Metris Cezaevi'ni terör üssüne çevirip tüm kanlı eylemlerini buradan yönettiği ortaya çıktı.

Daha sonra İBDA-C'nin karargahının dağıtılmasıyla birlikte, Türkiye'nin gördüğü en kanlı vahşet örgütü Hizbullah'a da büyük darbe vuruldu.

Metris'teki rahatları bozulan, liderleri mahkeme salonunda kuzuya dönen İBDA-C, önceki gece bu sessizliği İstanbul'un 4 ayrı yerine koyduğu bombayla bozdu.

MADDİ HASAR VAR
Saat 22.00'de Şişhane'deki Turkcell ve Telsim bayilerinin önüne konan bombalar büyük bir gürültüyle patladı. Bundan 10 dakika sonra bir patlama da da Şişli'deki Atatürk Müzesi önünde meydana geldi. Son bomba ise 22.40'ta Eminönü'ndeki İstanbul Müftülüğü'nün girişinde patladı.

Patlamalar sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmazken, binaların camları kırıldı, küçük çapta maddi hasar meydana geldi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır