kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ne cüppe kaldı ne de külliye!..
Cübbeli Ahmet Hoca'nın irtica yuvasına çevirdiği Beykoz Çayırbaşı'ndaki kaçak külliyeyi devlet devraldı. Üniversitenin kullanımına bırakılacak olan külliyede çağdaş eğitim verilecek

BEYKOZ Çavuşbaşı'nda hazine arazisi üzerine kaçak inşa edilen ve Cübbeli Ahmet Hoca tarafından irtica yuvasına çevrilen külliye hazineye devredildi. Külliye, resmi işlemler tamamlanınca üniversite kullanımına bırakılacak, çağdaş ve Atatürkçü eğitime hizmet verecek.

Fatih Hak ve Hizmet Vakfı'nca hazine arazisi üzerinde kaçak olarak inşa ettirildiği saptanan külliyenin devir işlemlerini yapmak üzere dün saat 11. 00'de İstanbul Milli Emlak Daire Başkan Yardımcısı Ali Kemal Demirer ile Beykoz Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü Yasemin Çamlıbel, jandarma eşliğinde külliyeye geldi. Jandarmalar külliye çevresinde barikat kurdu, geniş güvenlik önlemi aldı.

Yetkililer önce Çavuşbaşı Jandarma Komutanı Başçavuş Mehmet Bektaş eşliğinde külliyeyi gezerek inceleme yapt. Demirer ve Çamlıbel incelemenin ardından içerideki 3 ayrı bölümün ana giriş kapılarını mühürledi. Dışarı açılan 3 kapıyı da mühürleyen yetkililer, daha sonra külliyeden ayrıldı.

Ali Kemal Demirer gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Külliyenin hazineye devir işlemlerini tamamladık. Resmi işlemler eksiksiz olarak ikmal edilmiştir" dedi. Çavuşbaşı Jandarma Komutanlığı'na giden Demirer ile Çamlıbel arasında, külliyenin mühürlenip Milli Emlak'e devredilmesine ilişkin tutanak hazırlanıp imzalandı. Bu gelişmeler sırasında jandarma, külliyenin çevresinde aldığı güvenlik önlemlerini sürdürdü.

Yapımına 6 yıl önce başlanan ve 3 yıl önce de durdurulan külliyenin içinde eşya olarak çok sayıda halı, seccade ve tespih bulunduğu saptandı. Külliyede iki adet tek kişilik yatak odası bulunuyor. Bu odalardan birinin duvarında Fatih Hak ve Hizmet Vakfı'na ait 7 Kasım Cuma 1997 tarihini gösteren "Cübbeli Ahmet Hoca'nın Külliyesi" yazılı bir takvim göze çarptı. Takvimde hoca'nın 1997 yılına ait vaaz programı da yeralıyor.

İSMAİL ERBEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır