kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Asker arasında Hizbullah alarmı
YAKALANAN birçok Hizbullah militanının askerlik görevlerini yaptıklarını açıklamaları ve örgütün elemanlarına askeri birliklerle ilgili bilgi edinebilmek için "Askere gidin" çağrısı yaptığı ortaya çıkınca, orduda geniş çaplı bir Hizbullah operasyonu başlatıldı. Bu çerçevede gözaltına alınan bir asker Diyarbakır DGM Savcılığı'na çıkarıldı.

Gürsel ESER (SHA)

Ayvaz Korkmaz hakim önünde
UKRAYNA'DA yakalanarak Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Ayvaz Korkmaz ve adamlarının 5 kişinin ölümü, 10 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çeşitli olaylara ilişkin yargılanmasına başlandı. Ayvaz Korkmaz, Ukrayna'dan hangi suçtan iade edildiğini ve hangi gerekçeyle yargılandığını bilmediğini belirterek savunma yapmadı. Sanıklardan Nurettin Akçil ise tahliye edildi.

Veli SARIBOĞA (SHA)

Hizbullah için cuma hutbesi
HİZBULLAH, Gaziantep'te önceki gün içinde cephanelik bulunan villanın karşısındaki camide verilen cuma hutbesinde lanetlendi. Lüks villanın karşısında yer alan Süleyman Aytekin Camisi'nde, vaaz ve hutbeye İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu da katıldı. Cami imamı Mehmet Akbaş, cuma hutbesinde "Hizbullah terör örgütünün İslam adına işlediğini iddia ettiği cinayetleri her Müslümanın lanetlemesini" istedi.

Tefkircilere 12.5 yıl istendi
ANKARA'NIN Sincan ilçesinde ortaya çıkarılan şeriatçı Tekfir örgütü üyeleri hakkında 12.5 yıla kadar ağır hapis cezası talebiyle dava açıldı. Ankara DGM Savcısı Talat Şalk tarafından hazırlanan iddianamede, "Sanıkların şeriat esaslarına dayalı devlet düzeni kurmak için çete oluşturdukları, halkı laik devlet düzenine karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri ve emniyeti tehlikeye sevk edecek nitelikte yazılı yayın hazırladıkları" suçlamalarında bulunuldu.

Ersin BAL

San'a tazminat davası açıldı
METALLİCA ve Beylerbeyi Stadyumu'nda verilen Bryan Adams konserleriyle ilgili "telif ücreti ödenmemesi ve izin alınmaması" nedeniyle, MESAM tarafından organizatör Ahmet San, Sümerbank T.A.Ş ve Galatasaray Spor Kulübü aleyhine tazminat davası açıldı. MESAM, Metallica Konseri için 10 milyar liralık, Bryan Adams konseri için 250 milyon liralık maddi tazminat istiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır