kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İngilizler'in midesindeki "Türk"
Londra'daki Özer Restaurant'ın sahibi Hüseyin Özer, The Sunday Times gazetesinin lezzet bölümü tarafından Kentin Türk'ü seçildi.

İNGİLİZLER'E Türk mutfağını sevdiren Tokatlı Hüseyin Özer, Londra'da yeni açtığı bir milyon sterlinlik restoran ile basının adından en çok söz ettiği kişi oldu. İngiltere'ye 1975 yılında gelerek yerleşen Hüseyin Özer, adından ilk olarak açtığı Sofra isimli restoran ile bahsettirdi. Türk mutfağını kısa sürede İnglizler'e sevdiren Özer, Sofra restoranlar zincirini oluşturmaya başladı. Özer, restoranlarına Londra'nın değişik yerlerinde açtığı kafeleri de ekledi. Türk mutfağının leziz yemeklerini tüm İnğilizler'e tattıran Hüseyin Özer, Londra'nın çeşitli yerlerinde açtığı Sofra kafelerde ise Türk hamur işleriyle ününe ün kattı.

Sofra restoranlarındaki kaliteyi korumak uğruna kafeleri kapatan Özer, hayatı boyunca hayalini kurduğu restoranın çalışmalarına başladı.

Bir yıl boyunca Türkiye'de köşe bucak gezerek Osmanlı mimari ve mutfağı üzerine danışmanları ile araştırmalar yapan Özer geçtiğimiz kasım ayında Londra'nın en lüks caddelerinden Regent Setreet'te Özer isimli restoranı hizmete açtı. Bir milyon sterlin harcayan Hüseyin Özer İngiliz gazete ve dergilerinde en çok yer alan kişi ünvanını elinde tutuyor. Ülkenin önde gelen gazetelerinden The Sunday Times da Özer'e geniş yer verdi.

Gazetede restoranlar ve yemekleri hakkında yazan Jane Moore, "Turk of The Town" (Kentin Türk'ü) başlığıyla anlattığı Özer restoranının, "Modern Ottoman" (Modern Osmanlı) yemekleri sunduğunu duyunca biraz önyargı edindiğini ancak bütün düşüncelerinin restorana girdikten sonra değiştiğini yazdı. Moore, Özer Restoran'ı "Dekorasyonda kullanılan sofa tarzı masalar, bordo renkteki süet masa örtüleri ve döşemeleri, puf sandalyeler etkileyiciydi. Hüseyin Özer müşterileri tek tek kapıda karşılıyordu" sözleriyle anlattı. Mönüdeki tüm yemeklerin tadına bakan ve içecek olarak da çay alan yazar, yemeklerin lezzetli, fiyatların uygun olduğunu belirtti.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır