kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beyaz'a "beyaz" davası
"Albino" Abdi Kuruçay, "Onun yüzünden benim beyazlığımla dalga geçiyorlar" diyerek Beyazıt Öztürk aleyhine dava açtı...

ŞİŞLİ 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran "albino" hastası Abdi Kuruçay, ünlü şovmen Beyaz (Beyazıt Öztürk) aleyhine tazminat davası açtı. Beyaz'dan 1 milyar lira manevi tazminat talebinde bulunan Adbi Kuruçay, hastalığı nedeniyle teninin, saçlarının, kaşlarının ve kirpiklerinin tamamen "beyaz" olduğunu belirterek, "Beyaz ünlü olduğundan beri insan içine çıkamıyorum" dedi.

ALAY KONUSU OLDUM
Avukat Bekir Pınar aracılığıyla dava dilekçesini veren Kuruçay, şu iddialarda bulundu: "Televizyonda Beyaz Show'un yayınlanmaya başlamasından sonra alay konusu haline geldim. Çevremdekiler, bana 'Beyaz Show Banvit' ve 'Rinso' diye hitap etmeye başladı. Bu durum onur ve haysiyetimi zedelemekte. Beyazıt Öztürk, 'beyaz' rengi ile hiçbir ilişkisi olmadığı halde söz konusu rengin temizliğinden ve berraklığından faydalanarak haksız kazanç elde etmektedir."

Kuruçay, çocuğunun okuluna bile gidemediğini belirterek, "Çocuğumun durumunu sormak için okula gittiğimde bütün çocuklar etrafımda toplanarak 'Rinso', 'Beyaz Show' diye dalga geçiyorlar" diye konuştu. "Albino adı verilen bir hastalık nedeniyle bu haldeyim ve bu halimi değiştirmem mümkün değil. Ancak Beyazıt Öztürk'ün temasını değiştirmesi gayet mümkündür" diyen Kuruçay, sokağa çıkmaktan çekinir hale geldiğini sözlerine ekledi.

Tolga ATAR-Kenan KORKMAZ (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır