kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aslıtürk'ün pasaportu iptal edildi
Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk'ün pasaportu iptal edildi

YOLSUZLUK iddialarıyla gündeme gelen Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk'ün pasaportu iptal edildi. Adalet Bakanlığı tarafından Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen faksta, Orhan Aslıtürk'ün 1 ay içinde Türkiye'de olması gerektiği bildirilerek, yolculuğu sırasında kullanmak şartıyla kendisine muteber bir seyahat belgesi verilmesi istendi.

Bakanlık tarafından "çok ivedi" ibareli gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Ruhsatsız iki adet tabanca bulundurmak suçundan gıyabi tutuklu olarak Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 1998/157l esas sayılı dosyasında yargılanan ve halen eşi Gülay Aslıtürk'ün İngiltere'deki '91 Buleig Gardens, London N 14' adresinde bulunduğu bildirilen; 1955 Kayseri doğumlu Orhan Aslıtürk'ün, Dışişleri Bakanlığı'nca verilecek talimat uyarınca ve yabancı memlekette pasaport vermeye yetkili Türkiye Cumhuriyet Bakanları'nca pasaportu iptal edilmiştir."

Pasaportu iptal edilen Aslıtürk'ün, bir ay içinde Türkiye'ye gelmesi gerektiğinin bildirildiği yazıda, Aslıtürk'e yolculuğu sırasında kullanmak şartıyla muteber bir seyahat belgesi verilerek dönüşünün sağlanması istenirken, sonucu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi alınacağı belirtildi.

SABIKASI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan, Orhan Aslıtürk'ün adli sicil kaydında 6 ayrı karşılıksız çek suçundan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Harekete geçen Adalet Bakanlığı'nca, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, diğer savcılıklara gönderilen 6 sayfalık yazıda da Gülay ile Orhan Aslıtürk hakkında açılan dava veya soruşturmalar hakkında bilgi istedi.

Gülay Aslıtürk'ün yargılandığı mahkemeler hakkında da bilgi verilmesini isteyen Bakanlık, ayrıca, Orhan Aslıtürk hakkında da başsavcılıklarca hazırlık soruşturması yapılıp yapılmadığının ve ceza davasının bulunup bulunmadığının araştırılarak bilgi verilmesini istendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır