kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adnan Hoca'da da ikiye bölündüler
İslami basın Hizbullah'tan sonra Adnan Hoca konusunda da ikiye bölündü; Yeni Şafak yazarı Nazlı Ilıcak Adnan Hoca'yı kıyasıya eleştirirken, Akit yazarı Hasan Karakaya da savundu...

HİZBULLAH vahşetinin ortaya çıkmasından sonra karışan İslami basında şimdi de Adnan Hoca konusunda bölündü...

Hizbullah vahşetine uzun süre kayıtsız kalmakla eleştirilen İslami basında, "Allah'ın adını kullanıyorlar diye biz mi sorumluyuz" "Onları devlet PKK'ya karşı kullandı" gibi savunmaların yanı sıra "Özeleştiri yapalım, onları görmezden gelemeyiz" gibi sesler de yükseldi.

İslami basın şimdi de Adnan Hoca konusunda çatlak verdi; Yeni Şafak'ta yazan Nazlı Ilıcak, Adnan Hoca'yı kıyasıya eleştirirken, Akit yazarı Hasan Karakaya da savundu.

"Bir yanlış düzeltiliyor" başlıkla yazısında Adnan Hoca'yı sert bir dille eleştiren Ilıcak, İslamiyeti cinsellik yoluyla tebliğ etmeye çalıştığını yazdı. Adnan Hoca'nın İslami eğitimi olmadığını belirten Nazlı Ilıcak, oğlu Mehmet Ali Ilıcak'a da yanaşmak istediğini ve Atatürk aleyhtarı tavırlarından rahatsız olduğunu söyledi. Müritlerinin ellerinde içki kadehleri barlara, gece kulüplerine gittiğini, eşin dostun kızlarını "tavladıklarını" yazan Ilıcak "Muta nikahı kıyıyorlardı" dedi. Ilıcak yazısında şöyle dedi:

"İlk önce kızlarla ilişkiye girmezlerdi ancak bu tavır da engel teşkil etmiş olacak ki, muta nikahı ile evlediklerini, ayrılmak isteyince 'boş ol' demek suretiyle, gençlerin birbirinden koptuğu kulağımıza geldi."

Ilıcak, "Atatürk'e düşmanlardı" dediği Adnan Hoca'yı Kaplancılar ve Hizbullah ile bir tutarak "İrticayı böyle isimlendirirsek ve çareyi dinin doğru dürüst öğretilmesinde görürsek olumsuzlukları aşarız" dedi.

SAVUNANLAR...
Ancak Nazlı Ilıcak'ın tersine, İslami basın büyük ölçüde Adnan Hoca'ya desteğini sürdürüyor. Radikal dinci gazete Akit'te Hüseyin Üzmez gibi isimlerin yanı sıra Hasan Karakaya da tam sayfa Adnan Hoca'yı savundu.

Birkaç haftadır Adnan Hoca'yı linç kampanyası sürdürüldüğünü yazan Karakaya, parayla konuşturulan konu mankenlerin ifadelerine yer verildiğini iddia etti. Adnan Hoca'nın hedef alındığını yazan Karakaya, "Hiçbir suçu olmayan kadınların da 'motor' 'cariye' 'bacı' gibi sıfatlarla anıldığını yazdı. Çalkantılı günler yaşayan İslami basında, Hizbullah rüzgarı dinmeden, Adnan Hoca tartışması başladı..

HABER MERKEZİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır