kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Niyeti kız istemekti!
Kenan Yılmaz, ablasını kaçıran eniştesinin kız kardeşiyle evlenmek istedi. Olumsuz yanıt alınca eniştesi ile kardeşini öldürdü... Şimdi idam istemiyle yargılanıyor

Her şey Adana'da, Aydın Avcı'nın Yıldız Yılmaz isimli genç kızı kaçırmasıyla başladı. Genç kızın 19 yaşındaki kardeşi Kenan Yılmaz, geçen ay Avcı ailesinin kapısına dayanarak, ablasına karşılık ailenin küçük kızı Aydan'ı istedi; tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle silahını çeken Kenan Yılmaz, evdekilere kurşun yağdırdı. Olayda, Aydın Avcı ile evli kardeşi Jülye İnal hayatlarını kaybetti. Önceki gün Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kenan Yılmaz, tutuklu babası Yusuf Yılmaz (66), dayısı Ercan Dinler (40) ile annesi Hüsne Yılmaz (51) katıldı.

'BARIŞMAYA GİTMİŞTİM'
Aydın Avcı'nın ablasını erkeklere pazarladığını öne süren Kenan Yılmaz, "Daha önce de kız kaçırmıştı. Ablama resmi nikâh yapmasını istedim. 'Sana hesap mı vereceğiz?' diyerek bıçakla bana saldırdı. Barışmak için evlerine gittik. Kapıdan içeri girdiğimde tekrar bıçak çekti. Ben de korkutmak için silahıma davrandım. Silahım kazayla patladı" dedi.

Gencin azmettiricisi olarak yargılanan baba Yusuf Yılmaz ise, Avcı ailesinden küçük kızları Aydan'ı oğlu Kenan'a istediklerini belirterek, "Ailemiz daha güçlensin istemiştim. Damadım olacak adam bıçakla saldırmasaydı bunlar olmazdı" dedi.

Mahkeme heyeti, cinayete azmettirdiği iddiasıyla yargılanan baba Yusuf Yılmaz ile dayı Ercan Dinler'in tutuksuz yargılanmasına karar vererek, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi. 2 kişiyi öldürmekle suçlanan Kenan Yılmaz için idam isteniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır