kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Çıldırdınız mı?"
Batılı diplomatlar Hizbullah'ın vahşet kasetlerinin televizyonda yayınlanması fikri karşısında dehşete düştü. Diplomatlar "Çıldırdınız mı siz" diye soruyor

HİZBULLAH'IN vahşet kasetlerine ilişkin tartışmaları Ankara'daki batılı diplomatlar da yakından izliyor. Onlara da "Kasetler seyrettirilmeli mi seyrettirilmemeli mi?" diye sorduk. Diplomatların hepsi sorumuzu, "Türkiye'nin iç işi" olduğu gerekçesiyle isimlerini kullanmamamız şartı ile yanıtladı. Diplomatlara göre, bu kasetlerin "kesinlikle" kamuoyuna izlettirilmemesi lazım. Onlara göre bunu tartışmak bile "yersiz". Bu kaygılarını, "Çıldırdınız mı siz..?" sözleriyle dile getiriyorlar.

Bir Alman diplomat, "Kamuoyunun tüm ayrıntıları bilme hakkı var ama bazı durumlarda bilgiyi korumak onu aktarmaktan daha önemlidir. Burada da bu duyarlılık gösterilmeli" dedi. Aynı diplomat, "Benzer bir durum bizde olsa biz kesinlikle tartışmazdık. Çünkü bir yandan Basın Konseyi'nin kuralları var diğer yandan ise yargımıza güveniyoruz. Onlar gereğini yapar" diye konuştu.

İsrail'li bir diplomat ise bombalı eylemin görüntülerinin televizyonda gösterildiğini bunun seyirciden tepki aldığını kaydetti.

KASETLER DELİL
Amerikalı, İsrail, Fransız ve Alman diplomatlara göre konu iki açıdan değerlendirilmeli.

Yargı boyutu: Bu kasetlerin hepsinin delil olduğu unutulmamalı. Kasetlerin seyredilmesi halinde davanın seyrinin etkileneceği kesin. Bu da endişe yaratıcı bir durum.

İnsani boyut: İnsanın doğasında "kan ve vahşeti izleme" eğilimi var. Hiç şüphe yok ki bu kasetlerin izlettirilmesi halinde insanların çoğu seyredecek. Bu durum da ruhsal sağlıklarını olumsuz etkileyecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır