kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kuruçeşme Divan'da laik mevlit
Bugüne kadar zengin düğünlere, çılgın partilere ev sahipliği yapan Kuruçeşme Divan'da ilk kez mevlit yemeği verildi...

Bugüne kadar pek çok düğüne, parti ve kutlamaya ev sahipliği yapan Kuruçeşme Divan, bu defa çok farklı bir davete mekân oldu. İzmirli ünlü işadamı rahmetli Mehmet Rüştü Çolakoğlu'nun mevlit yemeği Kuruçeşme Divan'ın çadırında verildi.

Sakıp Sabancı, Ali-Ömer Dinçkök, Rüştü Saraçoğlu, Nuri Çolakoğlu, İlhan Kesici, Süleyman Demirel'in yeğeni Binhan Kesici, Duran Ofset'in sahibi Duran Akbulut ve eşi Ayten Hanım'ın da katıldığı mevlide konuklar saat 18.00'de geldiler... 450 davetlinin yeraldığı mevlit 18.30'da başladı. Mevlitte kadınların başı açıktı. Sadece dua okunurken ipek eşarplar, şallar saçları örttü. Kadınlar ile erkekler yanyana oturdular; 'haremlik-seramlık' yoktu. Çadırın bir köşesinde 4 hoca mevlit okudu; ardından yemeğe geçildi.

ZENGİN MÖNÜ
Çolakoğlu'nun ölümünün 40'ncı günü için düzenlenen mevlidin mekanı Kuruçeşme Divan olunca, mönünün içeriği de oldukça farklıydı.

Konuklara "Böf stragonof, pilav, su böreği, tavuk sote, somon füme, ıspanaklı börek ve zeytinyağlılardan" oluşan bir mönü sunuldu. Yemekten sonra ise "helva, kabak tatlısı, aşure, çilekli krema ile türk tatlıları" ikram edildi. Hiçbir alkollü içeceğin yer almadığı davette meyve suyu, şerbet, ayran ve kahve çeşileri vardı. Konuklara Divan Pastanesi'nin hazırladığı mevlit şekeri de verildi. Mevlidi, Çolakoğlu ailesi ile Güner Akın organize etti.

Konuklar yemek sonrası saat 22.00 civarlarında Kuruçeşme Divan'dan ayrıldılar.

Önceki akşam 40'ıncı ölüm günü nedeniyle mevlit okutulan Mehmet Rüştü Çolakoğlu ocak ayında, 90 yaşında yaşamını yitirdi. İzmir'in köklü bir ailesinin mensubu olan Çolakoğlu, Türk Ekonomi Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası'nın kurucu üyesi, başarılı bir işadamı ve sanayiciydi.

MEVLİDE KATILANLAR...
450 kişilik mevlit yemeğine İzmir'in köklü ailelerinin yanı sına iş ve siyaset dünyasının birçok ünlü ismi de katıldı... Sakıp Sabancı, Ali-Ömer Dinçkök, Rüştü Saraçoğlu, merhum Mehmet Bey'in eşi Mücebbel Hanım, oğulları Ali Nuri, Hasan Tevfik, gelinleri Hande ve Feyza Çolakoğlu Nuri Çolakoğlu, ANAP eski milletvekili İlhan Kesici ile eşi Binhan Kesici, Güner Akın, Duran Ofset'in sahibi Duran Akbulut ile eşi Ayten Hanım mevlidin başlıca isimlerindendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır