kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şimdi de başımıza Tufancılar çıktı
KAHRAMANMARAŞ'TA, kanlı terör örgütü Hizbullah yanlılarını arayan güvenlik güçleri, "yepyeni" bir tarikatla karşılaştı: Tufancılar. Şeyhleri ise, Menzil Grubu'ndan atılan Emin Özdemir olan tarikatın yaklaşık 500 müridi bulunuyor.

4 yıldır örgütlenen tarikatın inancı da çok ilginç. Onlara göre, 5 Mayıs'ta gezegenler aynı hizaya gelecek "Büyük Tufan" olacak. Kıyamet kopacak, bir tek Maraş kurtulacak. Bu yüzden Kahramanmaraş'ta toplanmışlar, kıyameti bekliyorlar.

20 KİŞİ GÖZALTINDA
Kahraşanmaraş'ta yürütülen Hizbullah operasyonları çerçevesinde, bazı kişilerin şehre gelerek "kıyameti beklemeye başladığını" tespit eden jandarma ekipleri, Göksun İlçesi'nde bir eve baskın yaptı. Gözaltına alınan 5 kişi, Maraşlı olmadıkları ve çeşitli illerden geldiklerini belirterek, Tufancılar tarikatı mensubu olduklarını söylediler. Bunun üzerine, 2 eve daha baskın düzenlendi. Aralarında tarikat şeyhi Emin Özdemir'in de olduğu 20 kişi yakalandı. Gözaltına alınan sanıkların ifadeleri sonucu, Tufancılar tarikatı su yüzüne çıktı.

BÜYÜK TUFAN
Tarikatın inancı akıl alır gibi değil. Aralarında mühendislerin, üniversitede görevli öğretim üyelerinin, arkeologların ve doktorların bulunduğu eğitimli insanlar, Şeyh Emin Özdemir'in gördüğü bir rüyanın peşine takılarak Maraş'ta toplanmaya başlamış.

Şeyhin rüyasına göre, 5 Mayıs 2000 tarihinde gezegenler aynı hizaya gelecek ve "Büyük Tufan" yaşanacak.

İBADET ETMİYORLAR
Kıyamet kopacağını da, evlerinde besledikleri ve "Kutsi" adını verdikleri horozları kanatlarını çırparak haber vereceğine inanıyorlar. Tufan, sadece Maraş'ı etkilemeyecekti. Çünkü şeyh oradaydı. Böylece tüm malvarlıklarını satan müritler, Kahramanmaraş'a gelmeye, evler kiralayarak "kıyameti beklemeye" başlamış. Onlara göre, bu felakatten bir tek kendileri kurtulacak.

Tufancılar'ın ifadeleri de, herkesi hayrete düşürdü. Sürekli lüks arabalar kiralayan Şeyh Özdemir, sağ kolu olan Erzurum Üniversitesi'nde görevli Arkeolog Işıthan Anıl ve diğer müridler, bu dünyada ibadet etmediklerini, ibadeti cennette yapacaklarını söylediler.

Namaz kılmadığı için Adıyaman'daki Menzil Grubu'ndan atıldığı öğrenilen Şeyh Özdemir'in müritleri, "Kesinlikle cennete gideceğiz. Varımızı yoğumuzu sattık. Ama paramızı bu dünya için değil cennet için harcıyoruz. Cennete sağlıklı bir şekilde gitmek için yemeye, içmeye ve giymeye para harcıyoruz" diyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır