kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İhracatçı finans sıkıntısı çekmeyecek
Eximbank, dış ticaret açısından en kritik zaman olarak kabul edilen ilk 6 ayda ihracatçıya sıkıntı çektirmeyeceklerini açıkladı

Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, dış ticaret dengesi açısından kritik kabul edilen yılın ilk yarısında ihracatçıya finasman sıkıntısı çektirmeyecekleri sözünü verdi. Merkez Bankası'ndan temin edilen 350 milyon dolarlık sevk öncesi ihracat kredisinin kullanılması için yoğun çaba sarfettiklerini bildiren Kılıçoğlu, "İhracatçılara tek tek mektup yazarak bu kredi imkanını açıklıyoruz" dedi.

Eximbank Genel Müdürü Kılıçoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"ABN Amro Bank ve Merrill Lynch'e 5 yıl vadeli 250 milyon dolar tahvil ihracı için yetki verdik. Hazine'nin başarılı tahvil ihraçları ile piyasada Türkiye imajı gayet iyi. Şubat sonunda satışın tamamlanmasını, Mart ayında nakit girişi olmasını bekliyoruz. Dış ticaret açısından kritik kabul edilen yılın ilk 6 ayında Eximbank olarak ihracatçıya finansman sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Bunu taahhüt ediyoruz. İlk 6 ayda 4 milyar dolar kredi ve sigorta hacmine ulaşırsak büyük başarı olur. 500 bin dolara kadar olan kredilerde yüzde 34, 500 bin doları aşan kredilerde yüzde 38 faiz uyguluyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır