kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Halka açılma zamanı geldi
EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan grubun sermayesini 75 trilyondan 100 trilyona çıkararak halka arz kararı aldıklarını belirtti

EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turhan, Holding'in ülkenin en sağlıklı mali yapıya sahip şirketlerinden biri olduğunu söyleyerek "kriz ortamından EGS grubu güçlü çıkmıştır. Artık kontrol edilebilir bir duruma gelmiş olan ülkemizin ekonomik ve siyasi ortamında hedefimiz mevcut işkollarında büyümeyi sürdürerek, ülkenin önünü açacak projeleri hayata geçirmektir" dedi.

Turhan, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gelişi nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, özellikle Nisan ayından itibaren ekonomide istikrara geçiş beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bu manzara grubumuzu da hareketlendirdi. Holding sermayesini 75 trilyondan 100 trilyon TL'ye çıkararak halka arz kararı aldık. Ayrıca önemli blok gayrimenkul satışları gerçekleştirerek 50 milyon dolar gelir sağladık. Sermaye artırımlarından da 90-100 milyon dolar girdi bekliyoruz."

Turhan EGSBank'ın sermayesinin de 40 trilyon TL'den 80 trilyon TL'ye çıkartılması hususunda yönetim kurulunda tavsiye kararı alındığını belirterek, bankanın Şubat ayı sonunda yapılması planlanan ilk olağan genel kurulunda bu kararın kesinleşeceğini de açıkladı.

Güneydoğu projeleri
Ülke sorunlarının çözümüne katkıda bulunan bir şirket olduklarını da kaydeden Turhan, Güneydoğu'daki faaliyetlerini şöyle anlattı:

"Güneydoğu'da yerel ortaklarla birlikte tekstil alanında faaliyette bulunan şirketler kurarak, yerel ortaklara üretim aşamalarını gösterdik ve başlangıçta koyduğumuz sermayeyi de karşılıksız olarak onlara bırakıp çekildik. Şu anda orada üretilen malların tamamının satışını üstlendik. Bu nedenle oradaki şirketlerin satış problemleri de bulunmaktadır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır