kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turizmde kongre umudu
İTO, Türkiye'nin elindeki turizm potansiyelini iyi kullanmadığını belirtirken, sektörün kurtuluşunun kongre turizmi ve pazarlamada yattığını vurguladı

İstanbul Ticaret Odası Meclisi'nin aylık toplantısında Türkiye'nin yıllardır gündeminde olan kongre turizmi tartışıldı. Türkiye'nin turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların giderilmesi için elindeki imkânları iyi değerlendirmediği ve kendini iyi pazarlamadığı görüldü. Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanvekili ve İTO Turizm Meslek Komitesi üyesi Yılmaz Tecmen, turizm gelirlerinin ülke ekonomisine, diğer sektörlere göre üç misli olarak yansıdığını söyledi.

TANITIM ÖNEMLİ
Tecmen, kongre turizminin sektörde gelir ve tanıtım açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu, fakat Türkiye'nin kongre turizminde dünyanın çok gerisinde kaldığını belirtti. "Elimizdeki imkanları iyi değerlendiremiyoruz" diyen Tecmen, 1998'de dünyada 5 bin 290 kongre yapıldığını, bunlardan sadece 12 tanesinin İstanbul'da gerçekleştiğini belirtti.

Tecmen, "Tatil amaçlı bir turistin günlük harcaması 250 dolar. Kongre turizminde ise günlük harcama 1100 dolar. TÜGEV olarak 1997 yılından beri kongre turizmi ile ilgileniyoruz. Dünya Kongre Şehirleri sıralamasında 1. Madrid, 2. Viyana, 3. Kopenhang olurken, İstanbul 48. sırada yer alıyor. Amacımız İstanbul'u lider kongre şehri yapmak" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır