kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Enflasyon savaşçıları
Kadın dernekleri hükümetin enflasyonu düşürme hedefinin piyasadaki takipçiliğine soyundu. Kadınlar "Enflasyonla mücadeleyi en iyi biz biliriz" diyor

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) diğer kadın dernekleriyle birlikte hükümetin enflasyonla mücadele programını günlük hayatta bir mücadeleye dönüştürmek istiyor.

İlk adım olarak Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'e bir mektup yazarak randevu talep eden KADER Yönetim Kurulu, "Enflasyonla mücadele dalga dalga vatandaşa yayılmalı. Yüksek enflasyonun sonuçlarından en çok etkilenen biz kadınların programı anlaması ve desteklemesi Türkiye'nin bu işi başarmasını sağlayacaktır" diyor.

KADER'in Gazi Erçel'e yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Programa öncelikle iş çevrelerinin ve vatandaşların inanması gerektiğini bildirdiniz. İş çevreleri makro ekonomik söylem içinde 2000 yılı programlarını gözden geçirmeye başladı. Fakat vatandaşların, bu programın günlük hayatı nasıl etkileyeceğine dair bazı açıklamalara ve örneklere gereksinimleri var. Günlük perakende alışverişin yüzde 60 ile 85'ini gerçekleştiren (şehirlere göre değişiyor) kadınların, programı uygulaması ve 'birlikte başarma' duygusunun oluşması için 'öncelikle' bilgilendirilmeleri ve uygulamaya ortak olmaları çok önemlidir."

KADER Yönetim Kurulu Üyesi Berna Türkili, hükümetin kadınlara güvenmesi gerektiğini çünkü kadınların canlarını dişlerine takarak mücadele edebileceğini söylüyor ve düşündükleri yöntemi şöyle anlatıyor:

"Gerektiği zaman güçbirliği oluşturduğumuz 50 kadın derneği var. Enflasyonun düşürülmesi konusunda birlikte hareket edebilir, Kuvai Milliye ruhu yaratabiliriz. Her kadın bir enflasyon savaşçısı gibi hareket edebilir. Alışverişi bizler yapıyor, ürün fiyatlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon hedefinin üzerinde zam yapan ürünleri almayıp, firmaları teşhir edebiliriz. Hükümet destek verdiği taktirde bir enflasyonla mücadele ordusu oluşturabiliriz."

Berna Türkili, günlük yaşamda enflasyonla mücadele yöntemleri konusunda bilgi verildiği taktirde kadın siyasetçilerin ve kadın derneklerinin bu programı İstanbul'dan Urfa'ya, Çorum'dan, Ankara'ya kısaca Türkiye'nin bütün sokaklarında anlatacağını da sözlerine ekliyor.

Filiz ÇİÇEK BİL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır