kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ve Tanrı adamı yanına aldı
"Ve Tanrı Kadını Yarattı" filmiyle üne kavuşan, sinemanın seks sembolü Brigitte Bardot'yu "BB" yapan Fransız yönetmen Roger Vadim kansere yenik düştü

Dünya çapında büyük yankılar uyandıran "Ve Tanrı Kadını Yarattı" isimli filminin yaratıcısı, Brigitte Bardot ve Jane Fonda gibi dünyaca ünlü oyuncuları beyazperdeyle tanıştıran yönetmen Roger Vadim öldü. Fransa'nın başkenti Paris'te hayatını kaybeden ünlü yönetmen Vadim'in yakınları tarafından yapılan açıklamada, 72 yaşındaki yönetmenin uzun süre önce yakalandığı ve mücadele ettiği kansere yenik düştüğü belirtildi.

VE VADİM KADINI YARATTI
Fransızlar'ın dünya çapında bir üne sahip olan yönetmeni Roger Vadim, büyük çıkışını, 1956 yılında çevirdği "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filmiyle yaptı. Bu film, başrol oyuncusu ve Vadim'in eşi Brigitte Bardot'yu dünya çapında üne kavuşturdu. Filmin elde ettiği başarının ardından Vadim beyazperdeye "BB"yi sunmuş oldu. Yıllarca, Bardot'nun filmdeki çıplak ayaklı dansı, Fransız sinemasının en çekici film sahnelerinden biri olarak anıldı. Filmlerinde birbirinden güzel kadın oyunculara rol veren ve onları dünya çapında bir üne kavuşturan ünlü yönetmen, bu anlayışı için ilginç bir açıklama da getiriyordu: Bana çirkin bir kadınla film yapmamı söylemek, ünlü helkeltıraş Rodin'e çirkin heykel yapmasını söylemek gibi bir şey olur!

SEKS SEMBOLLERİYLE EVLENDİ
Ukraynalı Konsolos Yardımcısı Roger Vladimir Plemiannikov'un oğlu olan Vadim, 26 Ocak 1928'de Paris'te dünyaya geldi. Jane Fonda, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve gibi sinemanın "seks sembolü" kabul edilen birçok kadınla evlilik yaptı. Yarım yüzyıla yayılan kariyerinde film yapımcısı, tiyatro yönetmeni ve yazar olarak da ürünler verdi. Filmlerinde kadın güzelliğini "sarışın mavi gözlü" olarak işleyen Vadim, sinemaya damgasını vuran birbirinden başarılı 26 film yaptı. Vadim'in evliliklerinden 4 çocuğu bulunuyor.

Vadim'in ünlü filmleri arasında Venedik Güneşsiz, Mehtap Kuyumcuları, Tehlikeli İlişkiler, Kan ve Gül, Doludizgin, Kardeş Kanı, Aşk Zinciri, Mutluluk Okulu ve Don Juan sayılabilir.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır