kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Anne adayları alkol almayın
AMERİKALI bilimadamlarının araştırmaları, hamilelik döneminde alınacak bir kadeh içkinin bile bebeğin beyin hücrelerinin büyük zarar görmesine yol açtığını ortaya çıkardı.

Araştırmanın başında bulunan Washington Üniversitesi Tıp Araştırmaları Bölümü doktorlarından John Onley, anne adayının hamilelik döneminde içtiği bir kadeh içkinin, bebekte yaklaşık 4 saatlik bir alkol temasına neden olduğunu söyledi. Dr. Onley, bu temasın da bebeğin beyin hücrelerini öldürerek öğrenme ve hafıza sorunlarına neden olduğunu açıkladı. Alkol nedeniyle beyin hücrelerinin ölümü hamileliğin 6'ıncı haftasında başlıyor ve bebek 2 yaşına gelene kadar sürüyor.

Anne karnındaki bebeğin gelişimi sırasında beyin hücreleri, glutamate ve GABA adı verilen sinir hücrelerinden eşit sinyaller alıyor. Alkol, bu sinyallerde kırılma meydana getiriyor ve kırılma sonucunda da hücreler toplu halde intihar etmeye başlıyor. Dr. Onley, normal koşullarda, beynin gelişimi sırasında hücrelerin yüzde 1.5'i ölürken bu oran, bir kadeh bile olsa alkol alan kadınların bebeklerinde yüzde 30'ları bulduğunu belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır