kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP'nin Nazi atağı
MHP, Avrupa'da yaşayan Türkler'in zarar görmemesi için, Avusturya'da yüzde 27 oy alan Nazi eğilimli Özgürlükçüler Partisi'nin yükselişini incelemeye başladı

Avrupa'da yükselişe geçen ırkçı hareketi MHP tarafından da izleniyor. Avusturya'da yüzde 27 oy alan Nazi eğilimli Özgürlükçüler Partisi'nin yükselişini inceleyen MHP, Avrupa'da, Türk Federasyonlarını ve Türk lobilerini güçlendirmek için çalışma yürütüyor. Türk Federasyonları, hem Milli Görüş Teşkilatı gibi dini eğilimli örgütlenmeye karşı, hem de yurtdışında yaşayan Türkler'in sorunlarının çözümünde etkin olmak için çalışıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevlendirdiği Genel Sekreter Yardımcısı Suat Başaran, bir ay yurtdışında kalarak, Türk Federasyonlarıyla ilgili çalışmalarda bulunacak.

Bu arada MHP'nin dış ülkelerde kurduğu federasyonların sayısı da arttırıldı. Avusturya, İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İngiltere, Danimarka, İsveç, romanya, Kanada, ABD, Avustralya, Mısır, Suudi Arabistan'da Türk Federasyonu bulunuyor. Son olarak Güney Afrika'da da Türk Federasyonu açılması için çalışma yürütülüyor.

"DEMOKRASİNİN DOĞAL SONUCU"
MHP Genel Başkan Yardıcısı Şevket Bülent Yahnici, Avusturya'daki aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi'nin yüzde 27 oy alarak iktidar ortağı haline gelmesini demokrasinin doğal sonucu olarak nitelendirdi. Yahnici, "Oy almış geliyor. Avusturya halkının yüzde 27'sinin oyuna mazhar olmuştur. Bu sonuca saygı göstermek gerekir. Ama, iktidardaki uygulamalarında orada yaşayan Türkler'e, Türk işçilerini ilgilendirecek olumsuz adımlar atarlarsa, kendileriyle karşı karşıya geliriz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır