kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Anti-Babacılar sertleşti
ANAP'lı Cengiz Altınkaya "Yeni bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. İkinci Cumhurbaşkanımızı çıkarma gayreti içinde olacağız" diye konuştu

ANAP'TA "Anti-Demirel cephesi" giderek sertleşiyor. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Altınkaya, "Yeni bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. İkinci Cumhurbaşkanımızı çıkarmanın gayreti içinde olacağız" dedi. Altınkaya böylelikle Turgut Özal'dan sonra ikinci bir ANAP'lı ismin Çankaya Köşkü'ne çıkması gerektiğini vurguladı.

Altınkaya dün düzenlediği basın toplantısında, Demirel'e yönelik açıklamalarda bulundu ve "Cumhurbaşkanı seçimi meselesinde, sanki 11 Eylül 1980'deymişiz gibi bir hava yaratıldı" dedi. Altınkaya, 1989 ve 1993'te TBMM'nin cumhurbaşkanı seçtiğini, 2000 yılında seçmemesi için de herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti.

"Cumhurbaşkanlığı krizi varmış gibi bir ortam yaratılmaya çalışıldığını" öne süren Altınkaya, bugünkü tartışmaların "şahsa yönelik" yapıldığını, bunun Türkiye'ye yarar getirmeyeceğini belirtti. Altınkaya, Anayasa değişikliği için Milletvekillerinin gizli oy kullanacağını hatırlatarak, "Herkes seçim bölgesine giderek, vatandaşının ve seçmenlerinin nabzını tutsun, halkın iradesini de Meclis'te sandığa yansıtsın" diye konuştu.

KRİZ YOK
Altınkaya, bazı kesimlerin Demirel'in Cumhurbaşkanlığı görevinin devam etmesini istediklerini ve bu kesimlerin kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını belirtince bir gazeteci "Genel Başkanınız Mesut Yılmaz da aynı şeyi istiyor" hatırlatması yaptı."Genel başkanımızın tavrı, koalisyon nezaketi çerçevesinde değerlendirilmeli" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce partimiz merhum Turgut Özal'ı Cumhurbaşkanı seçti. Böyle bir onur yaşadık. Siyasette hedef, elbetteki bu kurumlarda mümkün olabildiği kadar daha üst mevkilere çıkabilmektir. Oralarda hakimiyet kurabilmektir. Her siyasi parti gibi biz de, kademe kademe sayarsak, milletvekilliği, bakanlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına elbetteki talibiz ve ikinci cumhurbaşkanımızı çıkarmanın da gayreti içinde olacağız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır