kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis başkanının sansür listesi
Akbulut, Meclis'te milletvekilleri için yayınlanan "Basında Bugün" isimli bülten için "kara liste" yaptı.

Artık, Meclis'i eleştiren yazarlar bültene giremeyecek.

Özellİkle kıyak emeklilik yasasından sonra basında bu konuda yer alan ve Meclis'i eleştiren yazılar Meclis Başkanlığı'nı rahatsız etti. Bunun üzerine Akbulut "eleştiren kalemlere" bir ay süreyle ambargo koydu. Milletvekillerini eleştirdikleri gerekçesiyle ambargo konulan yazarlar da belirlendi.

KİMLER VAR?
Ambargolu isimler arasında SABAH Gazetesinden Necati Doğru ile Hürriyet Gazetesinden Fatih Altaylı başı çekiyor. Gözcü Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Rahmi Turan ve yazarları Ahmet Pertev, Akgün Tekin ile Mehmet Türker de "yasaklı" isimler arasına alındı. Öncü Gazetesi'nden Tahir Erdem, Güneş Gazetesi'nden Metin Yılmaz, Murat Büyükçelebi, Hüseyin Avuç, Radikal Gazetesi Yazarı Mine Kırıkkanat da, "eleştiri sınırlarını zorlayan yazılar yazdıkları" gerekçesiyle Akbulut'un hışmına uğradılar.

SORUN KIYAK EMEKLİLİK
Gözcü Gazetesi'nden Ahmet Pertev, milletvekillerinin kıyak emekliliğini eleştiririrken, "onlarda bu pişkinlik varken ne söylense utanmazlar" dediği için "lanetli" oldu.

Fatih Altaylı ise, Akbulut'un yılbaşında Meclis bütçesinden milletvekillerine dağıttığı çantaları eleştirdi, Meclis'teki araba saltanatını dile getirdi ve "kıyak emeklilik" ile ilgili sert eleştiriler yaptı. SABAH Gazetesi Yazarı Necati Doğru da kıyak emeklilik ve Meclis ile ilgili eleştirileri nedeniyle bir ay süreyle yasaklılar listesine alındı. Radikal Gazetesi Yazarı Mine Kırıkkanat da, "eleştiri sınırlarını zorlayan, hakarete, hatta küfre varan yazılar yazdığı" gerekçesiyle yasaklı yazar oldu.

VE SUÇLAMALAR...
Akbulut, kıyak emeklilik konusundaki haberlerden duyduğu rahatsızlık için de, "Bazı yazarlar eleştirileri küfrederek güçlendirme çabasındalar. Kıyak emekliliğe eleştiri olabilir. Ancak Meclis'e küfretmek asla bağışlanamaz. Eleştirmek, küfrederek, haraket ederek insanların şahsiyetiyle oynamak değildir. Bazı köşe yazarlarına da bir ay süreyle Meclis bülteninde yer vermeyeceğiz. Anlayana çok bile" dedi.

Bu arada, Meclis Başkanlık Divanı Üyesi DYP'li Saffet Kaya da, basında "kıyak emekliliğe" yönelik eleştiriler üzerine "Bazı satılık kalemler alçaklık yapıyorlar. Hiç utanmadan bize saldırıyorlar. Bunlar vatan hainleridir, hatta PKK'dan bile tehlikelidir" demişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır