kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
RP'nin otobüsü ehliyetsiz başkan yardımcısının çıktı
Maliye müfettişleri önce kapatılan RP'nin seçim otobüsüne el koydu; hülle ortaya çıkınca, sahibi görünen 70 yaşındaki Ulucak'a iade etti.

ANAYASA mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi'nin seçim otobüsü, Genel Başkan eski Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Rıza Ulucak'ın şahsi malı çıktı. Böylelikle partinin hazineye kalması gereken otobüsüne de Maliye Bakanlığı tarafından el konulamadı.

12 Eylül öncesi de Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere bazı siyasi partiler, gayrimenkullerini Genel Başkanlarının şahsi malı olarak gösteriyor ve böylelikle parti kapatılsa dahi, gayrimenkullere el konulamıyordu.

MHP'nin Bahçelievler'deki Genel Merkez binası ile araçları merhum Alpaslan Türkeş'in şahsi malı olarak tapu ve trafiğe tescil ettirilmişti. MSP ve Milli Nizam döneminde, Necmettin Erbakan ve arkadaşları parti binaları ile araçları kendi üzerine kaydettirmişlerdi.

MALİYE DE ŞAŞIRDI
RP'nin kapatılmasından sonra Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan mal varlığı araştırması sırasında da, bu gerçek ortaya çıktı ve seçim otobüsü Ulucak'ın şahsi malı olduğu için Hazine'ye devredilemedi. Otobüs, ağır vasıta ehliyeti olmayan ve hayatı boyunca hiç otobüs kullanmadığı bildirilen Ulucak'a iade edildi.

Yıllarca seçim meydanlarında boy gösteren RP'nin otobüsünün hukukçu olan Rıza Ulucak'ın üzerine çıkması Maliyecileri de şaşırtırken, yasal olarak yapılacak bir durumun da olmadığı anlaşıldı. Maliye, Fazilet Partisi'nin de kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açılan davadan itibaren de partiyi yakın takibe aldı. Maliye müfettişleri, "Refah Partisinin kapatılmasından sonra yaptığımız incelemeler bizim için büyük deneyim oldu. Neyi nasıl yaptıklarını öğrendik" dediler.

TAKİ DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır