kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Vefa örneği

F.Bahçe'de uzun zamandır bir başkanlık krizi yaşanıyor. Kimse, kulübe neden başkan çıkmadığını tartışmıyor. Pazar günü atv'ye F.Bahçe'nin 5 eski başkanı çıktı. Söyledikleri dişe kovuğa gelen bir tek Ali Şen vardı. "Şirketleşme olayını gerçekleştirseydik, F.Bahçe Kulübü'nün 100 milyon doları olurdu. Ama siz istemediniz" dedi.

Bakıyoruz; F.Bahçe'de başkan adayı çıktı: Vefa Küçük. Aslında bu, Küçük'ün % 00 hakkı. Küçük, Fener'e saray gibi bir kulüp binası yaptı, havuz yaptı ve Ali Şen döneminde bayağı önemli miktarda da para verdi. Eh, ondan daha iyi bir aday bulmak çok zor. F.Bahçeli, tek bir liste halinde Vefa Küçük'ü desteklemeli.

Yıldırım'ın bilançosu ağır
Gelelim neden başka adayların çıkmadığına... Aziz Yıldırım, F.Bahçe'ye 20 milyon dolar hibe edeceğini, birçok yerde arsalar alıp bunları da F.Bahçe'nin tapulu malı yapacağını söylemişti. Yaptığı bir tek şey Dereağzı'ndaki sahalar. Hiçbir Fenerli çıkıp da Aziz Yıldırım'a, "Sevgili başkan; bu verdiğin sözler de ne oluyor?" diye sormuyor. Aziz Yıldırım, bir de 30 milyon dolarlık bir borç bıraktı. Verdiği parayla taahhütlerini bir araya getirirseniz, Yıldırım'ın F.Bahçe'de bilançosu, 60-70 milyon dolar civarında zarar.

Pazar günü atv'de bazı başkanlar, ellerinde kağıt kalemle nasıl Aziz Yıldırım'ın avukatlığını yaptılar, insan bir Fenerli olarak doğrusu utanıyor.

Şimdi F.Bahçe'de bir bakıyoruz 2001'in Mayıs ayına kadar 10 milyon 877 bin 800 dolar ve Temmuz 2000'e kadar da 7 milyon 77 bin mark ödeme var. Bunların içine 1 milyon 300 bin marklık Murat Yakın ve 1 milyon 760 bin dolarlık Dimas olayları dahil değil. TV yayınlarından Fener'in 5 milyon 450 bin dolar ocak-mayıs arasında bir geliri var.

Denetleme raporunda biç belirtilmeyen bir inceliği yazayım. Ali Şen'in F.Bahçe'ye 5 trilyon 77 milyar lira borç bıraktığı söyleniyor. Aslında Ali Şen, 1997 Aralık ayında son derece ileri bir görüşle ve de görevi olmadığı halde Okocha ile 2 yıllığına 2 milyon 600 bin dolar, Högh ile 2 yıllığına 1 milyon 740 bin dolar, Rüştü ile 3 yıllığına 3 milyon 750 bin dolar, Mustafa Doğan ile de 2 yıllığına 2 milyon marka anlaşmalar imzalamıştı. Bunların toplamı, 8 milyon 90 bin dolar ve 2 milyon mark eder. Yıl 1997.

Şen dönemi borcu 3 trilyon
1998'de başkan olan Aziz Yıldırım'ın döneminde bu oyuncular bu paralara kaldılar. 17 milyon dolara giden Okocha, eğer bu mukavele imzalanmış olmasaydı bedavaya gitmiş olacaktı. Dolayısıyla bu 4 futbolcunun mukavelesindeki takribi 2 trilyonluk paranın Aziz Yıldırım dönemine ait olması gerekir. Yani Ali Şen döneminden kalan borç, ortalama 3 trilyon 200 milyar civarındadır.

Şimdi F.Bahçe'de, Vefa Küçük'ün etrafında birleşip, kulübü yeniden birbirini seven, üyesi bölünmeyen, basını paramparça yapılmayan, sevgi ve saygı ile yöneten yeni bir yönetime devretmenin zamanı gelmiştir. F.Bahçeliler de bu net rakamları bilsin, diye bunları yazdım. Umarım yanlış yapmadım.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır