kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ninenin can pazarı
Florya'daki bir apartmanda yangın çıktı. İtfaiye merdiveninden inmeye korkan 80'lik Hasefe Nine herkese korkulu anlar yaşattı; yaşlı kadın büyük zorlukla kurtarılabildi...

FLORYA Otlukbeli Sokak'taki bir apartmanın bodrum katında, katalitik sobanın yolaçtığı bir yangın çıktı. Dumanlar apartmanı sardı. Herkes dışarı kaçtı. Ancak 80 yaşındaki Hasefe Nine, kendisini sokağa atmayı başaramadı. Çatıya kaçıp imdat istedi. Elinde cep telefonu bulunan nine ile bu sayede temas kurulabildi.

KORKTU, İNEMEDİ
ÇATIYA itfaiye merdiveni uzatıldı. Ancak nine, aşağıya merdivenden inmeye cesaret edemedi. İtfaiye görevlilerinin tüm ikna çabaları boşa gitti. Hasefe Nine, merdiveni kullanmayı kesinlikle reddetti.

BAŞKAN GELDİ
OLAY yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, telkinleriyle Hasefe Nine'nin korkusunu biraz azaltmayı başardı. Ama nine yine de yangın merdivenine güvenemedi. Bu sırada dumanların çatıya yaklaştığı gözlendi.

YÜRÜYEREK İNDİ
NİNENİN merdiveni kullanmayacağına kanaat getiren itfaiyeciler son çare olarak canlarını dişlerine takıp çalışmalarını hızlandırdılar. Bu çaba sonunda binadan duman büyük ölçüde tahliye edildi.. Yukarı çıkan Başkan Bahadırlı ve itfaiyeciler nineyi kollarına girerek merdivenlerden aşağı indirdi; tehlike geçti. Hasefe Nine ve tam bu sırada okuldan gelen torununun sevinç gözyaşlarıyla kucaklaşması herkesi duygulandırdı.

SİGARAYA DİKKAT
BU arada İtfaiye yetkilileri İstanbul'da meydana gelen her 3 yangından birinin sigaradan çıktığını belirttiler. Sigarayı elektrik kontakları, baca yangınları ve LPG parlamaları izliyor. İstanbullular bu konuda uyarıldı.

GÜNGÖR KARAKUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır