kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullah'ın infaz yaşı 9
Maraş'ta basılan hücre evinde bir yıldır kayıp olan eski militanın küçük kızı bulundu. Ailenin geri kalanından ve 9 yaşındaki abladan ise haber yok...

Fırathan ailesinin hikayesi 9 yıl önce başladı. Sabri Fırathan (32) 9 yıl önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Saliha Aslan (25) ile evlendi. Çiftin Sümeyra (6), Hümeysa (3) ve Senanur adlı 3 çocukları oldu. Sabri Fırathan, eşinin kardeşleri Hizbullah örgütünün 'Güneydoğu askeri kanat sorumlusu' Sadık ve Halil Aslan vasıtasıyla Hizbullah'a girdi. Hizbullah'ın Gaziantep'teki toplantılarına katıldı.

'YAKAMI BIRAKIN'
Bir toplantıda, örgütten ayrılmak istediğini bildirdi ve "Ben artık sizinle birlikte olamayacağım. Benim yakamı bırakın" dedi. Ancak kayınbiraderi Sadık Aslan, Sabri Fırathan'a, "Ölmek var, dönmek yoktur. Bizim içimize giren, çıkamaz. Hayatınla oynarsın. Bu işi bir kez daha düşün" dedi. Örgütün yaptığı vahşetlerden ve yapacağı eylemlerden haberdar olan Sabri Fırathan, "Düşünmeye gerek yok ayrılıyorum" diyerek toplantıyı terk etti.

Sadık Aslan ve adları henüz belirlenemeyen Hizbullah militanları geçtiğimiz şubatta önce Sabri Fırathan'ı kaçırdı. Babası Ömer Fırathan, gelinin ailesinin hareketlerinden şüphelenerek gelinine "Oğlumun yerini biliyorsunuz. Onu bulun yoksa sizi şikayet ederim" dedi. Bunun zerine Sadık Aslan, kızkardeşi ve 3 çocuğunu da kaçırdı. Ömer Fırathan daha sonra polise başvurarak oğlu, gelini ve 3 torununun kayıp olduğunu bildirdi.

MARAŞ'TAN ÇIKTI
Kahramanmaraş polisinin düzenlediği Hizbullah operasyonunda, 5 yaşındaki Senanur örgütevinde bulundu. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yörükselim Mahallesi İnönü Caddesi Bingöl Sokak'taki bir evi gözetim altına aldı. Sadık Aslan, kardeşi Halil Aslan ve babaları Mehmet Aslan yakalanırken, hücreevinin Sadık Aslan'a ait olduğu ve küçük kızın da Sabri-Saliha Fırathan çiftinin ortanca çocukları Senanur olduğu kesin tespit edildi.

Evde Senanur'un ailesinden ize rastlanmadı. Küçük Senanur, bir yıldan bu yana babasını hiç görmediğini, annesi ve kardeşleriyle de birkaç kez karşılaştığını ancak nerede olduklarını bilmediğini söyledi. Gözaltına alınan Senanur'un dedesi Mehmet Aslan ise, "Kızımdan benim de haberim yok. Torunumu getirdiler ama onları görmedim" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır