kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ayı vurmak zamlandı
Yeni uygulamaya girecek 1 milyar liralık para cezasının yanı sıra, ayıları korumak için "tüp ayı" uygulaması da düşünülüyor.

Soykırıma varan avlanma sonucu sayıları önemli ölçüde azalan ayıların çoğalması ve yaşatılması için yeni önlemler alınıyor. Ayı vuranlara verilen 500 milyon liralık ceza bir milyar liraya yükseltildi. Yeni ceza uygulaması nisan ayından itibaren geçerli olacak.

300 AYIMIZ KALDI
Doğadaki ayıların can güvenlikleri sağlanmak istenirken, ayı neslinin artması için de çalışmalar yapılıyor. Ayılar için "tüp bebek" fikri de ortaya atıldı. Dağınık halde yaşayan ayıları bir araya getirmek ve erkek ayılardan alınacak spermleri dişi ayılara enjekte ederek hamile kalmalarını sağlamak için de uğraş veriliyor.

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Metin Sertoğlu özellikle avcıları uyararak mevsiminde yapacakları avlanma sırasında ayılara atış yapmamalarını söyledi ve şöyle konuştu:

"Ne yazık ki avlanmayı da kuralına göre yapmıyoruz. Av hayvanlarının nesli tükenmek üzere. Ülkemizde sadece 300 boz ayımız kaldı. Avcılar korkuya kapılarak ayılara ateş açıyor. Biz ise tam aksine biz de sakat ve hasta ayılarımızı iyileştirmek için seferber oluyoruz. Doğanın ekolojik dengesi zaten bozuluyor. Bir de yalnış avlanma ile daha çok zayiat veriyoruz. Nisan ayından itibaren ayı vuranlara getirilen ceza arttırılıyor. Aslında para cezası da yetmez. Ayı vuran mahkemeye çıkartılıp hapse atılmalıdır."

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır