kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elektriğin yanması kar yağışına kaldı
Tüm Türkiye'yi karanlıkta ve soğukta bırakan enerji krizi tam olarak çözüme kavuşturulamadı.

DSİ Genel Müdürü Doğan Altınbilek, barajlardaki su seviyesinin çok alt düzeyde olduğunu ve Türkiye'nin yeniden elektrik kesintileriyle karşılaşılabileceğini belirtti.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Genel müdür Altınbilek, "Bugün enerji amaçlı rezervuarlarımızın ancak beşte biri dolu" dedi. İç Anadolu'da görülen kar yağışının Doğu Anadolu'da olmadığını söyleyen Altınbilek, "Doğudaki vatandaşlarımız kusura bakmasın ama daha fazla kar yağmasını umut ediyoruz" dedi ve şunları söyledi:

"Son günlerde, son haftalarda ciddi kar yağışı oldu. Bilhassa Ankara epey ciddi bir kış geçiriyor. Bu yüzden hepimiz, her tarafta kar var zannediyoruz. Halbuki bu kar Kayseri'nin doğusunda o kadar fazla değil. Uludağ kayak merkezinde 260 santim kar var. Fakat Palandöken kayak merkezinde 40 santim kar var. Bu da doğuya yeterince kar yağmadığını gösteriyor. Havzada ortalama 55 santimlik bir kar seviyesi bize normal bir yılın suyunu verecektir. Keban'da bu sene 20.5 milyar, Karakaya'da 24 milyar, Atatürk barajında 27 milyar metreküp su bekliyoruz. Açık 26 milyar metreküp olduğuna göre, gelen su da bu açığı karşılayabilecek kadar bir su olacaktır."

Nükleer santral
Nükleer santrale geçebilmek amacıyla Türkiye'nin hidroelektrik kaynaklarının yeterince değerlendirilmediği iddialarını da yanıtlayan Altınbilek, bu kaynakların en fazla üçte birinin kullanıldığını söyledi. Altınbilek şöyle devam etti:

"28 adet barajı da, dış kredi ile yapmak üzere çalışmalar içerisindeyiz. Bu kaynakların tümünü de gerçekleştirsek, 2010 yılında hidroelektrik kaynaklar toplam tüketimin epeyce altında kalıyor. Ben DSİ Genel Müdürü olarak nükleer konusunda net bir görüş ifade etmekten kaçınıyorum. Ama hidroelektrik kaynakların eksik bıraktığı enerjinin, nereden karşılanağı konusunda karar verilmesi gerekiyor."

DSİ Genel Müdürü barajlardaki su seviyesinin yetersiz olduğunu belirterek elektriklerin kesilebileceği mesajını verdi


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır