kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eşleri birbirine düşürdü
Yüksek enflasyon aile içinde şiddete varan kavga sebebi. Enflasyondan etkilenen aileler karamsar olurken çocuklar ise çalışmak için okulu bırakıyor

BaŞbakanlIĞa bağlı Aile Araştırma Kurumu'nun 800 hane halkı ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre; enflasyon eşler, ebeveyn ile çocuklar arasındaki kavgaların en önemli önemli sebeplerinden biri.

Karı-koca arasında ortaya çıkan tartışmaların bakıldığında sert ve fiziksel şiddet içeren kavgaların daha çok enflasyondan en fazla etkilenen ailelerde ortaya çıktığı görülmüş. Bu ailelerde sert tartışmaların oranı yüzde 24 olarak belirlenmiş. Enflasyondan az etkilendiği düşünülen ailelerde ise bu oran yüzde 18'e iniyor.

Yine ebeveyn ve çocuklar arasındaki tartışmalar hemen hemen bütün gelir gruplarında görülmekle beraber, enflasyondan etkilenen kesimde daha yüksek görülmüş. Örneğin, enflasyondan en çok etkilendiği düşünülen ailelerde fiziksel şiddete varan tartışmalara yüzde 12 oranında rastlanırken, diğer ailelerin çocuklarıyla bu tür tartışmalara girme oranı yüzde 2.3 olarak belirlenmiş.

Her zaman sıkıntılı
Enflasyondan en fazla etkilenen ailelerde kadının, diğer kesimlere göre daha karamsar bir hayat sürdüğü tespit edilmiş. Kadınların yüzde 33.3'ü kendini "her zaman sıkıntılı" olarak tanımlarken bu oran diğer ailelerde yüzde 20'ye düşüyor. Enflasyonun önemli sonuçlarından biri de çocukların çalışmak için okulu bırakmaları. Enflasyondan en çok etkilendiği düşünülen düşük gelirli ailelerde çocukların yüzde 57'sinin çalışmak için okulu terkettiği tespit edilmiş. Bu oran yüksek gelirli ailelerde sadece yüzde 13.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır