kapat

04.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakanlıklar paylaşılamadı koalisyon şimdilik askıda
Cumhurbaşkanı Klestil, 12 saatlik toplantı sonrasında koalisyon anlaşmasını incelemek için biraz daha zaman istedi

FAŞİST Özgürlük partisi ve muhafazakar Halkçı parti'nin anlaştığı koalisyon programını onaylaması gereken Avusturya Cumhurbaşkanı Thomas Klestil biraz daha düşünmek için kararını erteledi. Klestil'in kararını bugün açıkmlaması beklenirken Halkçi parti lideri Wolfgang Schüssel, hükümet kurma görevinin kendisine verileceğinden emin.

TAM 100 SAYFA
Schüssel ve Haider'in üzerinde anlaştığı 100 sayfalık koalisyon programına göre, Özgürlük Partisi'nin 5 bakanlığı var. Uluslararası eleştirilere maruz kalan Joerg Haider, stratejik bir adım atarak hükümette yer almayacak. Uluslararası toplum önünde imajını düzeltmeyi planlayan Haider, 12 bakanlıktan 5'ini alıyor. Tepkileri yumuşatmak için yine bir strateji manevrasıyla Dışişleri, İçişleri, Ekonomi ve Eğitim Bakanlıklarını Halkçı Parti'ye bıraktı. Mülteciler ve yabancı işçiler konusunda Avrupa'yı korkutmak istemeyen Haider'in İçişleri Bakanlığından vazgeçtiği belirtiliyor. Koalisyon protokolüne göre, başbakan yardımcılığı, ve kilit önemdeki Savunma ve Adalet bakanlıklarını Özgürlük Partisi alıyor.

ALMANYA ENDİŞELİ
Öte yandan Almanya Başbakanı Gerhard Schroeder, bağış skandallarıyla sarsılan Hıristiyan Demokrat Parti'nin dağılması durumunda Almanya'nın da "Haiderleşme"yle yüz yüze kalabileceği konusunda uyardı. "Siyasi sistemimiz iki güçlü parti üzerine kuruludur" diyen Schroeder, Hıristiyan Demokrat Parti'nin dağılması durumunda bu boşluğu faşistlerin doldurabileceğine dikkat çekti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır