kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
HINCAL ULUÇ(uluch@sabah.com.tr )


Mutluluğun fotoğrafını çekmek..

Zaman nasıl akıp gidiyor.. 25 yıl olmuş, tam 25 yıl, Nükhet'in bana "Neco ile Oya'yı evlendiriyorum" dediğinde..

"İyi ediyorsun" demedim.. Diyemedim..

Neco, şöhretinin zirvesinde.. Tığ gibi yakışıklı bir delikanlı. Bütün kızlar peşinde.. Çok iyi arkadaşım.. Onu iyi tanıyorum.. Oya da, sanat magazin dünyasında.. Pek tanıdığım yok.. Ama uçarı bir kız havasında gibi geliyor bana, nerden geliyorsa..

Sanatçı evliliği işte.. Saman alevi gibi parlar ve söner..

Tam 25 yıldır, sımsıcak bir şömine yanıyor oysa.. Sade kendilerini değil çevrelerini de ısıtıyor..

Neco bilir misiniz, hayatta en gıpta ettiğim erkek..

Çünkü harika bir ailesi var..

O Oya, nasıl bir eş, nasıl bir anne çıktı..

O Oya, o iki muhteşem kızı Zeynep ile Ayşe'yi nasıl yetiştirdi?..

Neco ellerinden tutar Gelişim'e getirirdi, kızlarını..

Nasıl tatlı, nasıl akıllı, nasıl güzel iki kız..

"Neco" derdim.. "Neco bu kızlar büyüyünce öyle iki afet olacaklar ki, ülkenin bütün delikanlıları peşlerine düşecek.."

İki harika kız oldular gerçekten.. 25'inci yıldönümünden iki gün evvel Zeynep'i istememişler mi?..

Yavru kuşların büyüğü yuvadan uçuyor.. Nikah şahidi belli bile.. Annesinin de şahidi idi, Nükhet.. Nükhet Duru..

Ayşe'nin bir yılı kalmış üniversitede.. "Yönetmen olacağım" diyor.. "Kız bu güzellikle kameranın arkasında ne işin var" diyorum..

Askısız bir mini tuvalet giymiş, gecenin en çarpıcı genç kızı.. Bütün kameralar ve bütün fotoğraf makinaları ona odaklanıyor.. O, inatçı.. İlle de kameranın arkası..

Foto muhabirleri aile resimlerini çekiyor.. Nasıl, ama nasıl gıpta ile bakıyorum.. Nasıl keyifli, nasıl mutlu hepsi.. Bu aileyi ne zaman yan yana görsem, en bozuk keyfim bile yerine gelir..

Çünkü onlar mutluluğun resmidir.. Mutluluğun resmini belki Abidin Dino çizemez ama, fotoğraf makinaları çeker..

25'inci yıl, Günay'da kutlanıyor..

Perşembe geceleri açık büfe var, Günay'da.. Ama ne açık büfe.. Pek sayamadım ama, 40'tan az olmayan çeşit soğuklar.. Sonra sıcaklar.. Sonra tatlı ve meyveler.. Hepsinden tatmak istiyorsanız enaz 10 hafta arka arkaya Günay'a gitmeniz gerek. Yemek sırasında, bir arp, bir flüt ve bir çello nasıl keyifli müzik yapıyorlar.. Konuşmak isteyen bağırmak zorunda kalmıyor. Dinlemek isteyen de, dünyanın en romantik şarkılarını dinliyor..

Sonra İstanbul Gelişim Neco ile geliyor sahneye..

Nasıl coşku ile çıktı sahneye o gece Neco.. Nasıl keyifle söyledi.. Hele Cenk Koray'la düet yaptıkları o Belafonte'nin ünlü şarkısı Day-O!..

İstanbul Gelişim bir muhteşem orkestra.. O Garo, o Atilla nasıl, ama nasıl coşku ile çalıyorlar, izliyorum. 40 yıl önceki heyecanlarını asla yitirmemişler.. Ayşe diye bir de genç solistleri var. Harika bir ses..

Harika, gerçekten harika bir gece geçirdik Günay'da..Finalde, tabii benim için finalde (Ertesi sabah iş var. Ben saat 12'yi vurunca, arabam bal kabağına dönmeden pır..) 25. Yıl pastası geldi sahneye.. Neco, Oya, Zeynep ve Ayşe..

Bakmaya doyamadığım tablo.. Bakamadım fazla.. Çünkü Oya, Nükhet ile beni de çağırdı sahneye.. Geceye Yedi Kocası ile katılıp koca bir masa yapan Hürmüz, yani Nükhet bu evliliğin mimarı.. Peki ben niye sahnedeyim..

Cenk kıskançlıktan çıldırıyor görüyorum. Halit Ağbi (Kıvanç) Savaş Ay ve Ümit Çeliker de gaz veriyorlar.. Cenk bağırıyor sahnede olma sebebimi..

"Nükhet Mimar.. Hıncal da müteahhit.. Veli Göçer bu, Veli Göçer!.."

Çatla Cenk..

Bir fotoğraf anında bile olsa, bu mutlu tablonun içinde yer aldım ya.. Artık ölsem gam yemem..

Nice mutlu yıllara, sevgililerim benim.. Sevgili Neco, Sevgili Oya, Sevgili Zeynep ve Sevgili Ayşe..

Ve sevgili okuyucular..

İçinizi sıkıntı mı bastı, mutsuz mu hissettiniz.. Kendinizi hemen tanıdığınız en mutlu ailenin içine atın, görün bakın dünyanız nasıl pembeleşmeye bağlıyor yeniden..

Benim güldür güldür, ışıl ışıl yanan şöminem var.. Ne zaman üşüsem koşuyorum onlara.. Nasıl sımsıcak, nasıl keyifli, nasıl mutlu oluyorum, bilemezsiniz..

Tıpkı mutsuzluk gibi, mutluluk saridir, bulaşır.. Mutlu olanlar çevrelerine mutluluk saçarlar, bunu hiç unutmayın..

Neco, Oya, Zeynep, Ayşe..

Sizler benim mutluluğumsunuz!..

Hep böyle kalın.. Hep!.. Mutlu torunlar da katılsın tabloya!..

İnfaz!..
Medya "İnfaz" sözcüğünü nasıl yersiz ve yanlış kullanıyor.. Hepsine "Evet" de, Ali'nin ve Ayşenur'un atv'si de, kanlı cinayetlere infaz demiyor mu, çıldırıyorum..

İnfaz, bir suçun yargı sonunda kesinleşen cezasının çektirilmesidir..

PKK'nın, Hizbullah'ın, İBDA-C'nin kanlı cinayetlerine, vahşetlerine "İnfaz" demek, onları bilinç altında meşrulaştırmak olmuyor mu?.

Polisin bir çatışmada öldürdükleri için "Yargısız infaz" diyen medyanın, cinayet örgütlerin eylemleri için sadece "İnfaz" sözcüğünü kullanması ne acı bir çelişki..

Lütfen arkadaşlar, lütfen, bir hukuk, bir yargı terimi olan infazı, bu kanlı cinayetler, bu eli kanlı katillerin gerçekleştirdikleri katliamları anlatmak için kullanmayalım.

Bunların beyinlerini yıkadıkları gençler, verilen emri yerine getirip, masum insanları gözlerini kırpmadan öldürürken, gerçekten infaz yaptıklarını sanıyorlar, sizin her Allahın günü tekrarlarınız yüzünden. Kavramları karıştırmayalım, cinayete "İnfaz" demeyelim artık!..

Tanıtıngen Die Türkei
Biz 60 milyon kişiyiz birbirimizi biliriz ama dünya bilmiyor. Koca gezegen bizi hala şiş kebap- lokum- göbek dansözü üçgeni ile tanıyor. İşte bunu farkeden Turizm Bakanlığı erken erken ülkemizi tanıtma işine soyundu. Hem de bu soğukta. İlk iş olarak da ortaya bir slogan çıktı: Farklılığı kucaklamak... Yani dünya bizi kucaklamaya gelince biz arkaya dolanıp 2 puanı aldık mı bu iş bitti.

Ama alternatif sloganlar da lazım. Mesela;

"Siz bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz?" "Fark göremiyorum. Ya sen?!"

"Bir avuç Türkiye iyi gelir, ayrıyetten aganigi naganigi..""Merhaba dünyalı, biz dostuz." (Bu mesajı uzaylı Mustafa Topaloğlu'nun vermesi daha etkili olur) Şarkı olarak Tarkan'ın Şıkıdım'ı bize göre yetersiz. Onun yerine "Bekledim de gelmedin. Hiç mi beni sevmedin?!" gibi daha damardan bir şarkı seçmekte fayda var. Gelelim diğer tanıtım yollarına;

Komşularımız
Artık "Türkiye üç tarafı denizlerle, dört tarafı da densizlerle çevrili bir karaparçasıdır" gibi tavırlara paydos. Komşularımızla iyi geçinmek şart. İlk iş olarak dev bir fincan yaptırarak sınır kapıları çalınıp "Kardeş bizde bitmiş de acaba sizde fazla toz şeker var mı?" diyerek komşuluk ilişkileri geliştirilebilir. Hatta çocuk gönderilip "Müsaitseniz bu akşam devlet babamlar size oturmaya gelecek" diye haber de yollanabilir.

İnternet
"I kiss you" diyerek Tarkan'la birlikte tüm dünyayı öpen, siber-alemler prensimiz Mahir bu iş için biçilmiş kaftan. Madem alem sanal olmuş acilen Mahir Virüsü üreterek dünyadaki tüm bilgisayarlara atalım. Bakın o zaman dünya bizi nasıl tanıyor. Ayrıca Emrah'ın taklidi Emral gibi Sibel Can'ın taklidi Siber Can ile Kemal Sunal taklidi Kemal Sanal'lar yaratıp İnternet alemine salmak da boynumuzun borcu.

Dünyanın 7 Rezilliği
Dünyanın 7 Harikası'nı bilmeyen yok. Oysa ülkezimize gelip Dünyanın 7 Rezilliğini görmek mümkün. Deniz kumundan apartmanlar, kar altında çadırkentler, zemin etüdü yapılınca altından ceset çıkan evler, bir türlü aydınlanamayan Aydın cinayetleri, çiçek sulama meraklısı pişkin Cumhurbaşkanı adayları, Meclis binasıyla yaşıt siyasiler ve daha neler neler!!

Türk Gribi
Sydney Gribi taa Avustralyalardan kalkıp dünyayı sarıyor da Türk Gribi'nin nesi eksik? Gelecek seneye de Şebinkarahisar Virüsü, Yozgat Gribi dünyayı sarsa fena mı olur yani?! Tek yapacağımız sınır boylarına gidip komşularımıza doğru ağzımızı kapatmadan hapşurmak.

2. Geceyarısı Ekspresi
Sinan Çetin'in çekeceği 2. Geceyarısı Ekspresi'nde yine bir yabancı esrarla Türk polisine yakalanıp hapse atılır. Aman efendim o nasıl bir konfordur, o nasıl bir zevk-ü sefadır öyle. Meğer orası Kartal Cezaevi değil miymiş?!

Time Dergisi
Time Dergisi, Fenasi'yi Yüzyılın Adamı listesine sokmamızın intikamını acı aldı Türkiye'nin tarihi güzelliklerini tanıttığı sayı sadece bizim ülkemizde dağıtılmış meğerse. Şimdi hamle sırası bizde. Gizlice dibine kadar kendimizi tanıttığımız korsan bir Öz-Time dergisi basalım ve tüm dünyaya bedava dağıtalım. Hem intikamımız alalım hem de tanıtımımızı yapalım. Madem öyle işte böyle!

hakanutku@hotmail.com

FIKRA
-Boşanmak istiyorum, benim için dava açar mısınız, dedi kadın.

-Hangi gerekçe ile açalım, diye sordu avukat..

- Kocam sadık değil..

-Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?..

-Çocuğumuzun babası galiba o değil!..

TAŞ
Giyimde de AB için düzenleme. Bu sene kadınlarda AB'iye kıyafetler moda..

LAF
Mutluluk kim olduğunuz ya da nelere sahip bulunduğunuza değil, ne düşündüğünüze bağlıdır.

Dale Carnegie

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır