kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Frambuazlı sufle
Melzemesi (6 kişilik):
* 250 gr. taze frambuaz
* 1 su bardağı şeker
* 4 yumurtanın sarısı
* 6 yumurtanın akı
* 2 çorba kaşığı krem şanti
* 1 çorba kaşığı Grand Marnier
* Sufle kaplarında kullanmak için bir miktar yağ ve şeker

Hazırlanışı:
Bir tavada şekeri ısıtarak karamelize edin. Ateşi iyice kısarak karıştırın. Bu sırada frambuazı ekleyin ve biraz daha karıştırın. Sürekli karıştırarak çırpılmış yumurta sarılarını Grand Marnier'yi ve krem şantiyi bu karışıma ekleyin. Frambuazlı karışımı ateşten alın, bir kenarda ılımaya bırakın. Bir karıştırma kabında yumurta aklarını köpük oluncaya kadar mikserde çırpın. Ilınmış frambuazlı karışıma yumurta aklarını yavaş yavaş yedirerek ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı iç yüzeyi yağ ve şekerle kaplanmış sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-15 dakika pişirin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır