kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kimi savundu kimi eleştirdi
FP lideri Kutan'ın konuşmasına bazıları "Konuşman iyiydi, arkasında dur" derken Yenilikçiler de "Doğru değildi" eleştirisini yaptı

FAZİLET Partisi lideri Recai Kutan'ın Salı günü grupta yaptığı konuşması başına ağrıtmaya devam ediyor. Genelkurmay'ın karşı cevabıyla sarsılan Kutan, partisinde de eleştiriye uğradı. Kutan ise dün istifa gibi bir niyeti olmadığını açıkladı. Kutan, dün topladığı GİK'te konuyu masaya yatırdı. Burada yine yenilikçilerin boy hedefi haline gelen Kutan, "Tartışmayı nasıl yatıştırırız? Buna bir formül bulmalıyız" dedi. Kutan'la birlikte "Genel Başkanı'ın konuşmasının arkasındayım" diyen Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan'da GİK'te yenilikçiler tarafından eleştirildi.

ILICAK ÇOŞTU
İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak ise, Kutan'ın grup konuşmasını savundu ve geri adım atılmamasını istedi. Kutan'ın gruptaki konuşmasını savunan ancak Genelkurmay'ın açıklamasından sonra attığı geri adımı eleştiren Ilıcak orduya da mesaj göndererek, "Siyaset yapma" dedi. Ilıcak TSK'yı, "Anayasa'yı ihlal etmekle" de suçladı. Ilıcak şöyle dedi: "Recai Kutan'ın gruptaki konuşmasını eleştirmedim. Daha sonraki alttan alan konuşmalarını eleştiriyorum. Orda hedef 28 Şubat'tı. 28 Şubat'ta Hizbullah'ın üzerine gidilmedi ki, orada dindar vatandaşların üzerine gidildi. İrticanın yuvası olarak İmam Hatip okulları, Kur'an kursları, başörtüsü görüldü. Yanlıştı. Bizim haklılığımız ortaya çıkacaktır." Ilıcak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TSK 28 Şubat'a sahip çıkmaya devam ederse, biz tartışmanın taraftarı oluruz ve maalesef yıpranır. AB'ye giden bir ülkede TSK'nın, bir siyasi partiyi hedef alması doğru değil. " Ilıcak FP irticanın odağı olduğunu söylemenin de hedef saptırmak olacağını belirterek "Biz Silahlı Kuvvetler'le değil 28 Şubat'la tartışma içerisindeyiz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır