kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Büyük ikramiye

Öyle bir maç ki, F.Bahçe hiç ortada yok. Ama pozisyon olmadığı yerde kazanılmış bir penaltı. Bir de Ogün'ün 40 metre depar atması sonucu şahsi gayretiyle kazandırdığı bir gol. Başka pozisyon yok. F.Bahçe 3 puanı böyle aldı. Ogün'e dua etsinler. Ama benim gördüğüm F.Bahçe hiç iç açıcı değil.

Tamam anladık, F.Bahçe'de eksikler çok ama böyle bir futbolu da anlamanın imkanı yok. 2 pas yapamıyorlar, kademe sıfır, orta saha, ileri uç kayıp. Gençler bu futbolda en az suçlanması gerekenler. Ama bunlar da F.Bahçe'nin geleceği olarak görülmüş ki, genç takıma alınmışlar.

Herkes bir tuhaf yerlerde oynuyor. Van hesapta kümede kalma savaşı veren bir takım. F.Bahçe ise Avrupa Şampiyonu olmak için kuruldu. Ama sahadaki futbol böyle demiyor. Sanki F.Bahçe düşecek, Van üst sıralar için oynayacak. Maç F.Bahçe yarı sahasında oynanıyor. Topu kullanan, doğru yerlere kaçan, nereye pas vereceğini bilen adamlar hep Van'da.

Mahalle takımı gibi
F.Bahçe'ye şöyle bir bakalım. Ortada didinen birtek Ogün var. Geriye de yardımcı oldu, penaltı da yaptırdı, gol de attı. Eksik derken, şunu da unutmayalım. 1.5 yıldır tıkı olmayan, ama Allah'ı var son 2 maçtır çok iyi oynayan Moldovan ile Moshoeu zaten seneye gidiyor. Alpay zaten kiralık, o da gidici. Ganalılar olsa da olur, olmasa da. Yani bu, bir yerde gelecek yılın takımı. Bir tek dün gece olmayan Abdullah kesinlikle takımda kalacak. Bu F.Bahçe de bir mahalle takımı görüntüsünde.

Maçı izlerken "Acaba bu takım nasıl düzelecek?" diyorum. Birşey söyleyeyim mi, imkansız! Turan'ın da hatası yok. Adam 3 günlük çalıştırıcı. Elinde sihirli değnek yok ki! Kendine göre birşeyler yapmaya çalışıyor. En büyük sevabı gençleri oynatması. Gerçi birtakım tuhaflıklar yok değil.

Mesela Tufan belli ki orta saha oyuncusu. Çalışkanlığıyla bu bölgede birşeyler yapabilir. Ama sol açıkta. Stoperliği tartışmalı Serkan, solbekte ne yapabilir ki? Tayfun hiç yok. Bal yapmayan arı bile değil. Sorumluluk alması gereken Boliç de yok. Rüştü topu elinden kaçırıyor. Alpay lüzumsuz sinirlenip kart gördü. Zaten cezalı Kemalettin, Abdullah ve Moldovan da gereksiz kart görmüştü. Hem de bunlar alternatifsiz adamlar. Böyle profesyonellik olmaz.

Neyse maç güçbela bitiyor. Galip F.Bahçe'ye bakıyorum, mağlup Van'a bakıyorum. Ve 3 puan F.Bahçe için "büyük ikramiye" diyorum.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır