kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Tarkan ve Musti yemin etti
BEDELLİ askerliklerini yapmak için Malatya 2. Ordu Komutanlığı Şoför Er Eğitim Alayı'nda 1. Tabur'da asker olan pop müziğin ünlü isimleri Tarkan ile 3. Tabur'daki Mustafa Sandal, askerliklerinin 10'uncu gününde terhislerine 18 gün kala dün yemin ettiler.

Çöl, karla kaplandı
İSRAİL'DE kar yağışı hayatı etkilerken, Kudüs ile birçok bölge kar altında kaldı. Necef Çölü'ndeki Beer Şibalılar, dün sabah her tarafın karla kaplı olduğunu görünce gözlerine inanamadı. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı bölgede, en son 50 yıl önce kar yağmıştı.

Ağaç kabuğu kansere umut oldu
1960'LI yıllarda uzmanlar tarafından tesadüfen bulunan porsuk ağacı kabuğu, kanser hastalığının tedavisinde harikalar yarattı. Porsuk ağacı kabuğundan üretilen Taxol adlı ilaç, başta New York'taki Sloan-Kettering Memorial kanser hastanesi olmak üzere, dünyanın pekçok ülkesinde kansere karşı en etkin ilaç olarak kullanılıyor. Doktorlar, Taxol'ün, kanserli hücrenin bölünerek çoğalmasını ve büyümesini engellediğini söylüyor. Taxol, özellikle göğüs, yumurtalık ve akciğer kanserlerinin tedavisinde yüksek oranlarda başarı sağlıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır