kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Taksici yazar kasa istiyor
İSTANBUL'da 18 bin taksi var. Bunlarda en az iki şoför çalışıyor. Yani 36 bin taksi şoförü direksiyon sallıyor. Şu sıralarda hepsinin ortak dileği, yazar kasa kullanmalarına izin verilmesi. Çünkü taksiciler fiş keserken ceza yemekten usandı. Fiş talep eden müşterinin talebi yerine getirilirken vakit geçiyor. Polis geliyor, "Yolu kapatıyorsun" diye taksiciye cezayı basıyor. Taksiciler, "Ceza yemekten bıktık. Yazar kasa kullanmak istiyoruz" diyor.

İzmirli Balıkçı
BUNDAN yaklaşık 40 yıl önce İzmir'de babasının Baba Niyazi adlı restoranında mesleğe başlayan Ayhan Baba, geçtiğimiz yıl Yeniköy'de açtığı İzmirli Balıkçı isimli balık restaurantıyla müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.. Deniz mahsullerinin hemen her türünün bulunduğu restaurantta ayrıca başka balıkçılarda bulamayacağınız İzmir'e özgü, deniz börülcesi, cibes, şevketi bostan, turpotu ve radika gibi otları da bulmak mümkün. Mevsiminde deniz çurprası, barbunya, kalkan, lüfer, kılıç ve dil gibi balıkların bulunduğu İzmirli Balıkçı'da ayrıca balık iskender, sütlü balık, biber dolma ve özel soslu yılan da bulabilirsiniz.

Mekanın sahibi Ayhan Baba, müşterilerine tam bir hizmet verebilmek için personelini bile İzmir'den getirmiş.

Cilveli Meyhane
Cilveli Meyhane'nin işletmesini bir ana, bir oğul yapıyor. Bu güler yüzlü ve işlerini iyi bilen ana-oğul, Fatoş-Tolga Çinkitaş, mekana gelen her müşteriyi ilgi ile karşılıyorlar. 350 kişilik muhteşem dekorlu büyük mekanda insanlar iç içe doyasıya eğlenebiliyorlar. Müessese sahibi Nida Büyükbayraktar'ı bu zevkinden dolayı kutlarım.

Bir gecelik böylesine güzel bir eğlencenin değeri kişi başına 20 milyon lira. Bu para karşılığında 12 çeşit meze, iki ara sıcak, ara yemek, meyve-çerez ve limitsiz içki alabiliyorsunuz. Cilveli Meyhane'nin özellikleri ise, tabak kırmak, peşete atmak ve de şampanya içmek. Hayko'dan gelen alışkanlıkla bu mekanda tabak kırmak çok moda oldu. Şampanya ise ,her mekanda olduğu gibi Golden Rush ve Don Perion içebilirsiniz fiyatları 50- 100 milyon lira arasında değişiyor. Cilveli Meyhane'de Salı-Çarşamba günleri hariç genç ve güzel popçu Yonca Lodi sahne alıyor.

Q Jazz Club
ÇIRAĞAN Sarayı'ndaki Q Jazz Club, hiç kuşkusuz bu konuda akla gelen ilk adreslerden biri. Dilerseniz bar kısmında İlhan Gencer'in muhteşem yorumu, geniş repertuarı, sesi ve piyanosuyla kendinize bir müzik ziyafeti çekebilir, ya da Club kısmında her ay Amerika'dan gelen değişik vokallere eşlik eden Q Bar Quartet'i dinleyerek jazz ritimleriyle dansedebilir, keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Swissotel'den üyelerine sürpriz
SWİSSOTEL, Aralık ayı boyunca Bosphorus SPA&Wellness Center'ı ziyaret eden üyelerine sürpriz yaptı. Birer şans numarası alarak çekilişe katılan üyeler, Swissotel'in Türkiye ve İsviçre'deki otellerinde, haftasonu tatili ve akşam yemeği gibi hediyeler kazandılar. Ödüllerin açıklandığı toplantıya çok sayıda davetli katıldı..

Fevziye Mektepleri sporcu okulu açtı
FEVZİYE Mektepleri Vakfı Işık Spor Kulübü bünyesindeki spor okullarında geleceğin sporcu adayları yetiştirilevek. Kış Spor Okulu'na, 6 ile 14 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek. 5 Şubat ile 31 Mart arasındaki 3. dönemdeki dersler, Cumartesi ve Pazar günleri verilecek...

Umut 2000'in araç sayısı artıyor
UMUT 2000 logolo ürünleri alarak "Gezici Eğitim Merkezleri"nin gerçekleşmesini sağlayanlar, dün depremzede çocuklarla bir araya geldi. Adapazarı'nda 1 Haziran İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşan ev kadınları, verdikleri destekle gezici otobüs sayısının üçe çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır