kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Denize otel
Kazlıçeşme sahilinde denizin içine betondan bir ada yapılacak ve üzerine "Üç İmparatorluk Kulesi" adında 600 metrelik otel kurulacak...

İSTANBUL'A denizin içine 600 metre boyunda, dünyanın e yüksek kulesi yapılacak. Kazlıçeşme Turizm Ticaret Merkezi önünde denize, 120 metre çapında yapay beton bir ada oluşturulacak. Ada üzerine, tamamıyla çelikten, minare şeklinde "Üç İmparatorluk Kulesi" adlı otel yapılacak. Otel, kıyıya 600 metre mesafede inşa edilecek. 500 metre çapında arena şeklinde marinası da bulunacak otelin, kıyıdaki 10 bin kişilik Convention Center ve dericilerin kullanacağı yine çelikten yapılmış iki iş merkezi ile bir apart otel kompleksleriyle birlikte 2005 yılında açılması planlanıyor.

Otel, dünyanın en büyük inşaat firması olarak da bilinen Bouygues'in de yer aldığı, Avrupa ve yakındoğulu 10 firmanın oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından yapılacak. Projenin mimarlık-mühendislik işleri Belçika menşeyli mimar Erdil Ergül'ün sahibi olduğu Edifice International'e ait. Projede dünyanın en ünlü çelik konstriksiyonlarını yapan LüksemburgluArbed de bulunuyor. Projeyi Turizm Bakanı Erkan Mumcu'ya sunmak üzere maket, çizim ve tasarımlarıyla birlikte Belçika'dan Ankara'ya getiren Mimar Erdil Ergül, şunları söyledi:

"İstanbul'u dünyaya nasıl tanıtırız sorusundan ve üçüncü milenyumda İstanbul'a bir yeni eser vermek fikriyle yola çıktık. Dünyanın en yüksek kulesi Malezya'da ve 480 metre yüksekliğinde. Bizim kule otelimiz 600 metre yüksekliğinde olacak. Böylece Istanbul'u dünyaya devlet tek kuruş para ödemeden tanıtacak."

Kıyıda yapılacak Convention Center'da hem Madonna'nın konser verebileceğini hem de boks maçı düzenlenebieceğini söyleyen Ergül, alt kata da 50 salonluk sinema yapılacağını belirtti.

Minare şeklinde olacak kulenin İstanbul'un siluetini bozmayacağını vurgulayan Ergül, "Buraya denizden ulaşımı da eskiden çalışan yandan çarklı nostaljik gemilerle yapacağız" diye konuştu. Ergül kulenin paratoner bölümünden önce yer alan kısmın fener oldugunu da belirterek, "Bu fener Çanakkale Bogazı'ndaki teknelere yön verecek" dedi. Ergül, bu kulenin bir benzerinin Dubai'de geçen Aralık ayında hizmete açıldığı belirtti. ŞULE TÜRKER

* Mimari açıdan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemini yansıtacak.

* Kazlıçeşme'de denizin içine 120 metre çapında beton ada yapılacak.

* Adanın ortasına 600 metre yüksekliğinde çelik kule otel kurulacak.

* 1500 odalı otelin odaları Roma, Bizans ve Osmanlı dekoruyla döşenecek.

* Dekorasyonu Vakko yapacak.

* Otelin etrafına arena şeklinde marina yapılacak.

* Kıyıda 10 bin kişilik Convention Center olacak.

* Onay çıkarsa 2005'te açılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır