kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Carmen'in dramı!
Gençti, güzeldi, iyi eğitim görmüştü. Aşk hüsranı onu uyuşturucu tacirlerinin kucağına itti. Hem beyaz zehire alıştırdılar, hem kuryelik yaptırdılar. Hazin öykü İstabul'da noktalandı.

ATATÜRK Havalimanı'nda polis köepeği "Dilan" ürkek bakışlı, çekingen duruşlu bir genç kızın bavunun önünde durmuş, hiç durmadan havlıyordu. Bu hayra alamet değildi. Ancak zehirin kokusunu aldığı zaman böyle hırçınlaşırdı. Ürkek kız bir polise bir köpeğe baktı. Suskundu. Korkuyordu. Polis önce pasaportunu kontrol etti. İsmi, Carmenilla Mariello idi. Polis, "Bavulunu aç" dedi. İstemeye istemeye, eli titreyerek açtı. Bavulun astarına tam 4 kilo 600 gram beyaz zehir, yani eroin zulalanmıştı. Carmenilla önce sarardı, sonra kızardı, tam bir çöküntünün içindeydi. Başladı ağlamaklı bir sesle itiraf etmeye...

VEFASIZ SEVGİLİ
İTALYAN uyrukluydu ama Almanya'da doğup büyümüştü. Şimdi de İngiltere'de yaşıyordu. Çok iyi eğitim almıştı. Geleceği parlaktı. Ta ki, Cezayirli Murat'la tanışana kadar... Murat onun hayatını kararttı. Birlikte oldukları birkaç yıl içinde ondan iki çocuğu oldu, sonra bir gün Murat kaybolup gitti. Bu aşk hüsranı Carmenilla'yı uyuşturucu batağına itti. Uyuşturucu parası bulabilmek için eroin şebekelerine kuryelik yapmaya başladı. Her seferinde 5 bin Sterlin kazanıyordu; ama tünelin ucunda onun için bir umut ışığı görünmüyordu. Tüm zamanı uçaklarda, her an yakalanma korkusu içinde eroin taşımakla geçiyordu. Kaçınılmaz son İstanbul'da başına geldi. Atatürk Havalimanı'nda görevli narkotik şube elemanlarının sevimli köpeği "Dilan", Carmenilla'nın bavulundaki beyaz zehiri farketti. "Dilan"ın dikkatliliği, Carmenilla'nın sonunu getirdi. Bavulundaki aramada astara saklanmış eroin poşetleri bulundu. Carmen'in kendisini savunacak hiçbir kozu kalmamıştı. Eli kolu bağlıydı, kaderine razı olacaktı. Suçüstü yakalandı, cezaevine gönderildi. Polislerin arasında giderken mırıldanıyordu: "Böyle olacağını biliyordum..."

KENDİSİNİ bu felaketlere sürükleyen vefasız Cezayirli sevgilisi Murat'tan olma iki yavrusunu kimbilir bir daha ne zaman görebilecekti. Şimdi Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nde tutuklu. DGM'de yargılanacak. İstenen ceza, dile kolay, tam 30 yıl... Bir güzellik, dört duvar arasında çürüyecek, tükenecek.

VELİ SARIBOĞA - SALİH AYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır