kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CHP Şişli eski ilçe başkanına saldırı
Gülay Atığ'ın yolsuzluk iddialarını ilk gündeme getiren Dursun Çaltı, işyerinde bacağından vuruldu

CHP Şişli eski İlçe Başkanı Dursun Çaltı'ya kendisine ait mali müşavirlik bürosunda silahlı saldırı düzenlendi. Dün öğle saatlerinde, Şişli Sıracevizler Caddesi Harzemşah So-kak'taki Emsun Mali Müşavirlik Bürosu'nda meydana gelen olayda Çaltı, sol baldırından aldığı kurşunla yaralandı.

Olay şöyle gerçekleşti: Şirkete gelen kızıl saçlı, yüzü çilli ve uzun boylu bir genç, Çaltı'nın yardımcısına "Dursun Çaltı kim?" diye sordu. Yardımcısından yerini öğrenen şahıs silahını çekerek, Çaltı'ya yöneldi. Şaka yapıldığını sanan Çaltı ayağa kalktı. İşte o anda "Hesabını vereceksin" diyen genç, silahını Çaltı'nın üzerine boşalttı. Kanlar içinde yere yığılan Çaltı'yı eşi Emine Çaltı derhal Amerikan Hastanesi'ne kaldırdı ve ameliyata alındı. 1 saat 45 dakika süren ameliyatta Çaltı'nın bacağından, 7.65 milimetre çapında bir kurşun çıkarıldı. Çaltı'ya bugün de bir ameliyatın yapılacağı açıklandı.

TEHDİT EDİLİYORDU
Çaltı'nın saldırı sırasında, yere düşmeye bağlı olarak sağ omuzunun çıktığı ve sağ kolunun kırıldığı da bildirildi. Olaydan sonra Amerikan Hastanesi'ne gelerek Çaltı'nın sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP Şişli İlçe Başkanı Kamer Demir, olayın siyasi olma ihtimalinin bulunduğunu ifade ederek, "Dursun Çaltı halen yurtdışında bulunan Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk dönemindeki yolsuzluk iddialarını ilk gündeme getiren kişidir" dedi.

EŞGALİ BELLİ
Kamer Demir, Çaltı'nın uzun bir süredir tehdit edildiğini de belirtti. Polis yetkilileri, Çaltı'ya saldırıda bulunan kişinin eşgalinin belirlendiğini ve yakalanması için operasyonların hemen başlatıldığını söylediler.

18 Nisan 1999 seçimlerinden önce CHP Şişli ilçe Başkanlığı yapan Çaltı, belediye başkanlığına aday olmak için bu görevinden istifa etmiş, ancak bu girişimi de aday adaylığı ile kalmıştı...

MUTLU BOZDAĞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır