kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

70 faili meçhul aydınlatıldı
İSTANBUL'DA Beykoz'daki operasyonda sağ olarak yakalanan terör örgütü Hizbullah üyesi Edip Gümüş ile Cemal Tutal'ın sorguları 4 gün sürdü. 2 sanığın verdiği ifadeler ile faili meçhul kalan 70'i daha aydınlatıldığı öğrenildi. Gümüş ve Tutal'ın, 1990 ila 99 yılları arasında işlenen 70 cinayetten bazılarını bizzat kendilerinin işlediği, bazılarının ise planlayıcısı oldukları belirlendi. Gümüş ve Tutal'ın bugün Diyarbakır DGM Savcılığı'na çıkarılmaları bekleniyor.

Gürsel ESER

İki imam ve bir doktora gözaltı
GAZİANTEP'İN Nizip ilçesinde İkizce köyü imamı Ömer Soyaslan ile Turlu köyü imamı Kadir Üstündağ Hizbullahçı oldukları iddiasıyla gözaltına aldı. İzmir'de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Dr. Mehmet Çalak'ın (30) gözaltına alındığı bildirildi. Bitlis'te 7 kişi, Adana'da 9 kişi tutuklandı. Ankara'daki 3, Erzurum'da 8, Denizli'de 6, Hatay'da 15 kişi yasadışı örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Erzurum'da grip salgını: 12 ölü
ERZURUM'UN Karayazı ilçesine bağlı Değirmenkaya köyünde grip salgınında son 10 günde dokuzu çocuk 12 kişi öldü. Yoğun kar yağışı yüzünden yolu kapalı bulunan köyde 2 bebek için ise dün kurtarma operasyonu yapıldı. Durumları ağır olan Cihat Karatoprak (9 aylık) ile Zelak Erdoğan (2 aylık), helikopterle Erzurum'a götürüldü.

Kenan TAŞKIN

Depremzedeler Veli Göçer'e saldırdı
17 AĞUSTOS depreminde Çınarcık'ta yaptığı sitenin çökmesi sonucu 166 kişinin ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Veli Göçer'in yargılanmasına dün Konya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Depremzedeler duruşmadan sonra koruma çemberini yararak Göçer'e saldırdı. Depremzedelerin linç girişimi zorlukla önlendi.

Selçuk YILDIZ-İrfan DONAT

Sahte polisler suçüstü yakalandı
ASAYİŞ Şube dedektifleri, sahte polis kimliği kullanan Adem Tavacı ile Seyfettin Altan, Burhan Gülay, Mehmet Borson, Cengiz Erdoğan'ı yakaladı. Yabancı uyruklulara ait kredi kartlarının bilgilerini çalıp sahte kredi kartına yükleyerek piyasayı yaklaşık 1 trilyon lira dolandırdığı belirlenen şebekenin liderinin ünlü dolandırıcı "Binbir Surat" lakaplı Nurettin Yiğit olduğu bildirildi.

Salih ALUŞ-Mustafa ŞEKEROĞLU

Tarihi hutbeye kadınlardan ilgi
DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından hazırlanan "Tarihi hutbe" dün camilerde okundu. Cuma namazı dolayısıyla Beyazıt Camii'ni dolduran yüzlerce erkeğin yanı sıra kadınlar da hutbeyi dikkatle dinledi. Hutbede, "İslam'da aşırılıklara yer yoktur, uzlaşma, kardeşlik ve birlik dinidir. Her şeyin aşırısından kaçının" denildi.

Nurten ERTUL-Şefik DİNÇ

Mehmet Ağar'ın kızına anma töreni
İÇİŞLERİ eski Bakanı Mehmet Ağar, 3 yıl önce beyin tümöründen yaşamını yitiren kızı Yasemin Ağar'ın mezarını ziyaret etti. Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine Ağar'ın eşi Emel ve oğlu Tolga katıldı. Ağar "Bu bizim özel yaşamımız. Bizi böyle bir zamanda ailemizle lütfen yalnız bırakın" diyerek fotoğraf çekmemelerini istedi.

Hüseyin BELİBAĞLI

"Cep kurbanı" iki kardeşe tek tabut
GAZİOSMANPAŞA'DA şarja takılı cep telefonunun kısa devre yapması sonucu çıkan yangında ölen Hüseyin (6) ve Semra Gidiş (3), Cebeci Mezarlığı'nda aynı tabut içerisinde toprağa verildi. Çelişkili ifade verdiği için gözaltına alınan Azerbaycan uyruklu üvey anne Sevda Guluyeva'nın sorgusu sürüyor.

Mustafa KAYA

Malki davasında tanıklar dinlendi
TEFECİ Nesim Malki'in öldürülmesi olayına katıldıkları ve çete üyesi oldukları iddia edilen 14 kişinin yargılanmasına İstanbul 6 No'lu DGM'de devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Şükrü Elverdi, tutuksuz sanıklar işadamı Yüksel Çağlar, Ahmet Ertuna ve Oğuz Işıklı katıldı. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için başka bir güne ertelendi.

Veli SARIBOĞA

1.5 milyon koydu 19 trilyon kazandı
BİR kumar makinasında verilen tarihin en büyük ikramiyesi, sadece 3 dolarla (1.5 milyon TL.) kazanıldı. Cynthia Jay adındaki Amerikalı kadın, arkadaşı Terry Brennan'la birlikte gittiği Las Vegas'ta şansını denemeye karar verdi. Kumarhanede bulunan ve 3 dolarla çalışan "Megabucks" adlı makinenin başına oturan Amerikalı çift, burada önce 27 dolar (15 milyon lira) kaybetti. Cynthia Jay, son 3 doları makineye atmaya karar verdi. Ardından kolu çekti ve makinenin ekranındaki şekilleri görünce sevincinden havalara zıpladı. Çünkü makinenin ekranında tam "34 MİLYON 959 BİN 458 DOLAR" yani yaklaşık 19 trilyon 355 milyar lira yazıyordu.

DIŞ HABERLER SERVİSİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır