kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aslıtürk için karar günü: 4 şubat
Türkiye'nin iade başvurusu dosyanın incelenmesi için 7 günlük ek süre verilince, Gülay Aslıtürk'ün geleceğini belirleyecek duruşma 4 Şubat'a kaldı

İNGİLTERE'DE Türkiye'nin iade istemiyle yargılanmasına devam edilen eski Şişli belediye başkanı Gülay Aslıtürk ile ilgili dava, bu kez de savcının süre talebi nedeniyle ileri tarihe atıldı.

Bow Street Magistrate Mahkemesi tarafından görülen davanın dün yapılan üçüncü duruşmasında, Türkiye adına iade istemini savunan savcı, Türkiye'nin hazırladığı 150 sayfalık iade dosyasının ellerinde olduğunu ve dosyanın İngiliz makamlarına ulaştırılması için tanınan 40 günlük sürenin ise bugün dolacağını hatırlattı.

Savcı, davanın geleceğine karar verebilmek amacıyla İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın dosya içeriğini incelemesi için 7 günlük ek süre talebinde bulundu. Yargıç Geoffrey Wicks, savcının talebini uygun bularak, davayı 4 Şubat'a erteledi. 7 günlük süre içinde dosya içeriğini inceleyecek

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin iade talebinin yasal temeli bulunup bulunmadığına bakacak. Bakanlık süre sonunda davanın devamına karar verebileceği gibi, iade talebinin gerekçesini yetersiz bularak tümüyle iptali yoluna da gidebilecek.

DURSUN ÇALTI İLİŞKİSİ
Mahkemeye eşi Orhan Aslıtürk ile gelen Gülay Aslıtürk, son derece bakımlı ve morali yerinde görünürken, duruşmadan sonra, gazetecilerin CHP Şişli ilçe teşkilatı eski başkanı Dursun Çaltı'nın vurulmasıyla ilgisi bulunup bulunmadığı yolundaki sorusuna, "Hiçbir ilgimiz yok" yanıtını verdi.

Aslıtürk ile ilgili kefalet koşulları geçerliliğini korurken, Aslıtürk iade davası sonuçlanıncaya kadar her gün Edmonton polis karakolunda sabah 09.00-11.00 saatleri arasında imza vermeyi sürdürecek. Aslıtürk ayrıca, yargıç kararını açıklayıncaya kadar İngiltere dışına çıkamayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır