kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çelik Gülersoy'u öldürmeyin
Pek çok tarihi esere hayat veren TURİNG Genel Müdürü Gülersoy, vergi muafiyeti iptal edilince devlete 250 milyar borçlanıp iflasın eşiğine geldi. Gülersoy'un tek ümidi Ecevit

TURİNG Genel Müdürü Çelik Gülersoy, İstanbul'u güzelleştirmenin, yıkık dökük pek çok binaya hayat vermenin cezasını maddi ve manevi olarak çekiyor. Önce çocuğu gibi gördüğü köşklerin işletme hakkını kaybeden Gülersoy, şimdi de vergi borcuyla boğuşuyor. Yıllarca vergiden muaf tutulan TURİNG'in vergi ödemesine karar veren Danıştay, muaf tutulduğu yılların da cezasını isteyince, Gülersoy iflasın eşiğine geldi. Yüksek vergi borcu yüzünden iş yapamaz hale gelen, mal mülk satmayı düşünen kurum yetkilileri sorunlarına çözüm arıyor.

VERGİ AFFI İSTİYOR
BUGÜNE kadar "İyilik yap, denize at" felsefesiyle yaşayan Gülersoy, sonunda 250 milyar lirayı bulan vergi borcuna isyan etti. "Kulis yapmayı sevmem" diyen Gülersoy, Başbakan Bülent Ecevit'e bir rapor gönderdi. Vergi borcuna af getirilmesini ya da tanıtım fonundan kaynak aktarılmasını isteyen Gülersoy, Ecevit'in yurda dönmesini bekliyor. Raporu, Ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu'nun talebi üzerine gönderdiklerini ancak henüz hiçbir cevap almadıklarını belirten Gülersoy, Ecevit'in vereceği karar için "Umutlu olmak istiyorum" diyor.

"TÜRKİYE'Yİ TANITTIK"
GÜLERSOY, "İstanbul için yaptıklarınıza pişman mısınız?" sorusuna anlamlı bir cevap veriyor: "Peygambere, bu adam senin için kötü konuşuyor demişler. Hiç sanmam demiş, ona bir iyilik yapmadım ki..." Türkiye'yi en iyi kendilerinin tanıttığını sözlerine ekleyen Çelik Gülersoy, Türkiye denince hep PKK'dan, terörden bahseden dış basının TURİNG'e geniş yer verdiğini özellikle vurguluyor. Amerika'nın en güvenilir gazetelerinden Washington Post, Yeşil Ev'e tam sayfa ayırmıştı.

Gülersoy'un kazandırdıkları
GÜLERSOY, yok olmak üzere olan pekçok tarihi eseri restore ettirerek halka açmıştı. İşte bunlardan bazıları: Yeşil Ev, Yıldız Parkı'nın imarı, Malta ve Çadır Köşkleri'nin onarımı, Emirgan Parkı'ndaki Beyaz, Sarı ve Pembe Köşk, Hidiv Kasrı, Çamlıca Tepesi, Fenerbahçe Parkı, Kariye Semti, Soğukçeşme Sokağı, Bizans Sarnıcı, Büyükada Kültür Evi, Koru Oteli, Safranbolu Evleri, Sayısız Çeşme, Babıali kapısı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır