kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte İBDA-C koğuşu
Metris'i örgütlerinin eğtim merkezine dönüştüren İBDA-C'liler, koğuş kapısına örgüt amblemini yaparken, duvarlara da Mirzabeyoğlu'nun resimlerini çizmişler

Metris Cezaevi'nde bir yıldır girilemeyen İBDA-C koğuşlarının kapısı, önceki gün yapılan Noel Baba operasyonuyla açıldı. Operasyonun ardından koğuşlar basın mensuplarına da gösterildi.

YANIK KOKUSU
Saat 13.00'te cezaevine gelen basın mensupları, yapılan aramaların ardından İBDA-C mensuplarının kaldığı koğuşlara alındı. Metris Cezaevi'ni hücre evine çeviren örgüt militanlarının, yatak ve yorganları ateşe verip yakarken operasyon esnasında duvarların da tamamen kırıldığı belirlendi.

Metris Cezaevi'nde bulunan İBDA-C koğuşlarının giriş kapısından itibaren her yer İBDA-C örgüt amblemleriyle donatılmış. Giriş kapısında yeşil zemin üzerine hazırlanan İBDA-C yazısı ve tamamen yıkılan duvar ilk etapta dikkat çekerken, koridor girişinden itibaren ağır yanık kokusu da koğuşun içine sinmiş.

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR
Koğuş kapısından itibaren, yıkılan duvarların yanı sıra yakılan yatak ve çarşaflar ile duvarı bir baştan diğer başa süsleyen Salih Mirzabeyoğlu'nun fotoğrafı ve altında yer alan yazılar, koğuşu bir hücre evi havasına büründürüyor.

Metris Kapalı Cezaevi'nde olay çıkartan terör örgütü İBDA-C üyesi 63 tutuklu ve hükümlüden 15'i halen başka bir koğuşta bir arada tutuluyor. Tutuklu ve hükümlülerden, aralarında örgüt elebaşı Salih İzzet Erdiş'in de bulunduğu 15'i Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne, 25'i de Eskişehir Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Sancar Kartal ise hayatını kaybetmişti. Yedi tutuklu ve hükümlünün tedavisine ise Sağmalcılar Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır