kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Hizbullah'ýn haremi
Pendik'te "Hizbullah'ýn haremi"ne yapýlan baskýnda kanlý örgüt yöneticilerinin eþ ve çocuklarý bulundu. Evde, örgütün 2. adamý Mehmet Sudan ile 9 kiþi gözaltýna alýndý

ÝSTANBUL polisi, Hizbullah operasyonlarýný aralýksýz sürdürüyor. Polis þimdi de yasadýþý kanlý örgütün harem olarak kullandýðý evi ortaya çýkardý. Pendik Güzelyalý Ankara Caddesi Hayat Sokak Numara 22'de bulunan 6 katlý bir binaya önceki gece saat 01.30'da Terörle Mücadele Þubesi ekipleri tarafýndan operasyon düzenlendi. Evde Hizbullah'ýn þžra üyesi ve "2. adam" Mehmet Sudan'ýn, Beykoz'daki villada yakalanan sözde askeri kanat komutaný Edip Gümüþ'ün, örgütün kilit isimlerinden Hacý Ýnan sahte kimlikli Enver Kýlýçarslan'ýn ve þžra üyesi Hacý Bayancýk'ýn eþleri yakalandý. Sadece kadýnlarýn ve çocuklarýn yaþadýðý evin önünde kanlý örgüt tarafýndan öldürülen Nesim Malki cinayeti tetikçisi Mehmet Sünbül'ün 16 FB 402 plakalý Opel marka otomobili de evin önünde bulundu.

MEHMET SUDAN DA YAKALANDI
Hizbullah'ýn 2. adamý Mehmet Sudan'ýn da yakalandýðý evde 6 erkek ve 4 kadýn gözaltýna alýndý. Gözaltýndaki kiþilerin arasýnda, Edip Gümüþ, Mehmet Sudan, Enver Kýlýçarslan ve Hacý Bayancýk'ýn eþlerinin de bulunduðu öðrenildi. Polis, evin garajýnda bulunan beyaz bir Mercedes'e de el koyarken, evin ne zaman ve kimler tarafýndan satýn alýndýðýný belirlemek için Tapu Müdürlüðü ile baðlantýya geçti. Bu arada, evde ceset aramasý yapýlma da yapýldý. Saat 16.00'ya kadar süren çalýþmalarýda ceset bulunamadý.

ÇOK SAYIDA ÇOCUK VAR
Komþular ise, evin yaklaþýk bir yýl önce Almanya'da yaþayan bir vatandaþtan satýn alýndýðýný ifade ederek, "Evde 10 ve 12 yaþlarýnda 7-8 tane erkek ve kýz çocuðu vardý. Ayrýca 12 yaþlarýna kadar 4-5 tane de kýz çocuðu vardý. Kýz çocuklarýnýn hepsi türbanlýydý. Aralarýnda bir tane yaþlý kadýn vardý. 4-5 tane de 35-40 yaþlarý arasýnda kadýn bulunuyordu. Erkekleri ise hiç görmüyorduk" dediler. Komþular, evde oturanlarýn kimseyle konuþmadýklarýný da belirttiler.

Gülcan DEMÝRCÝ-Mehmet ÖZIÞIK-Yalçýn BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr