kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Makarov deposu
Verdiği ifadelerle Hizbullah'ı çökerten Mahmut Demir örgütün cephaneliğinin yerini gösterdi. 134 Makarov ile 26 Kaleşnikof ve çok sayıda silah ele geçti

Beykoz'daki operasyonla lideri ölü ele geçirildikten sonra önemli ölçüde deşifre olan Hizbullah terör örgütünün Batman'daki cephaneliği Mahmut Demir'in yer göstermesi sonucu ortaya çıktı. Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel ile birlikte önceki sabah Diyarbakır'a götürülen akşam saat 20.00'de de karayoluyla Batman'a giden itirafçı Demir, örgüte ait cephaneliğin Bağlar Mahallesi'ndeki bir binanın bodrumunda olduğunu açıkladı. Söz konusu adrese baskın düzenleyen polis, çok sayıda silah buldu.

HİZBUL GÖZLÜK
Hizbullah'ın cephaneliğinde 134 Makarov marka tabanca, 26 Kaleşnikof, 1 adet Uzi (suikast silahı), 1 adet Baretta marka tabanca, 3 adet el yapımı elektrikli fünye, 10 adet el yapımı adi fünye, 1 adet MKE taarruz el bombası, 5 adet ABD malı MAK-2 el bombası, 1 adet RGD el bombası, 7 adet MKE el bombası, 7 adet Rus malı el bombası, 12 adet patlama amaçlı, zaman ayarlı elektrikli saat, 9 adet dinamit lokumu, kaçırılan ve sorgulananlar için kullanılan 3 adet kelepçe ve silahlara ait değişik çap ve markalarda bol miktarda fişek ele geçirildi. Ancak cephanelikte en çok ilgi çeken kaçırılan kişilerin çevreyi görmesini önlemek için kullanılan 1 adet özel yapım siyah gözlük oldu. Ele geçen silahların örgütün 1990'dan sonra Batman'ın yanı sıra diğer illerdeki birçok eyleminde kullanıldığı sanılırken, silahlarla ilgili balistik incelemelerin başlatıldığı öğrenildi. Demir'in ifadesinde, "Batman'da gömülü ceset yok. Burada örgütün cezalandırdığı ve haklarında ölüm kararı alınan kişiler sokak ortasında açıkça infaz ediliyordu" dediği öğrenildi. Demir'in, ifadesinde ayrıca, Adana Yüreğir'de HADEP ilçe teşkilatından 2 yöneticiyi öldürdüklerini de itiraf ettiği öğrenildi. Batman'daki operasyonlar ile faili meçhul kalan 12'si cinayet olmak üzere 15 eylem de aydınlatıldı. Kentte, örgütün çeşitli amaçlarla kullandığı 9 sığınak bulundu.

Ali ÖZLÜER - Kenan KORKMAZ - Mürsel ACAY - Reşat YİĞİZ (SHA)

Neden Makarov?
Hİzbullah Rus yapımı Makarov'u, yakın mesafeden daha etkili olduğu için kullanıyor. İran üzerinden Türkiye'ye girdiği söylenen bu saldırı silahı Hizbullah'ın katliamlarının değişmez silahı. 9 mm çapında ve 14-16 mermi kapasiteli Makarov, 1990'dan bu yana neredeyse örgütün gerçekleştirdiği tüm eylemlerde kullanıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır