kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Apo evlilik hazırlığında
ANKARA 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılan ve halen İmralı Adası'nda hükümlü bulunan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın önümüzdeki günlerde sürpriz bir evlilik yapabileceği öğrenildi.

Hükümet ortaklarının Öcalan'ın cezasının infazının AİHM'de görülen dava sonuçlanıncaya kadar ertelenmesi kararı vermesinin ardından avukatlarıyla görüşen Öcalan'ın taktik bir evlilik düşüncesini gündeme getirdiği ileri sürüldü. Bu düşünce önümüzdeki günlerde kesinlik kazanırsa öncelikli olarak gelin adayı belirlenecek.

Bu tespitin arkasından Öcalan, Adalet Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunarak evlilik isteğini dile getirecek. Nüfus kayıtlarında bekar görünen Abdullah Öcalan'ın evliliğine hukuken herhangi bir engel görünmüyor. Öcalan evlilik talebinde bulunursa Adalet Bakanlığı gerekli işlemleri yaptıracak ve İmralı Adası'na gönderilecek olan bir evlendirme memuru tarafından nikah kıyılabilecek.

Bu durumda Öcalan'ın evleneceği kişi hukuken eş statüsünü kazanacağı için birinci derecede görüşebileceği kişiler arasında yer alacak ve Öcalan'la Adalet Bakanlığı'nın belirlediği görüş günlerinde herhangi bir engelle karşılaşmadan görüşme yapabilecek. Öcalan ayrıca bu evlilik sayesinde uluslararası platformda duygusal açıdan sempati sağlamayı ve AİHM'de görülmekte olan davada ibrenin kendi lehine dönmesi ihtimalini hesaplıyor.

AVUKATLARI ÇELİŞKİLİ
Öcalan'ın avukatları ise terör örgütü liderinin evlilik hazırlığı konusunda çelişkili bilgiler verdiler. Avukat Ercan Kanar, yaklaşık bir aydır Öcalan'la görüşmediğini ve söz konusu gelişmeden haberdar olmadığını ifade ederken, avukat Niyazi Bulgan ise "Haberin kaynağını söyleyin ben de size gelişmeleri aktarayım" diye konuştu. Bulgan, SABAH muhabirinin haber kaynağını açıklamayacağını bildirmesi üzerine, "O halde ben de başka açıklama yapmıyorum" diye konuştu. Sanıldığının aksine, Abdullah Öcalan, Kesire Öcalan'la resmen evli değil. Öcalan, yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinden sonra DGM savcılarına verdiği ifadede "bekar" olduğunu beyan etmiş, yapılan incelemede de nüfus kayıtlarında bekar göründüğü tespit edilmişti.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır