kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elektrik kesintileri sabah ve akşam yapılacak
Olumsuz hava koşulları elektrikte kısıntı yapılmasına neden oldu. Sabah ve akşam 1.5 saat olmak üzere toplam 3 saat elektriklerimiz kesilecek

Elektrİkte programlı kesinti uygulaması başladı. Olumsuz hava koşulları ve arızalar nedeniyle sabah ve akşam 1.5 saat olmak üzere, elektrikte toplam 3 saatlik programlı kesinti başlatıldı. Teaş, Tedaş ve Botaş Genel Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, ülke genelinde yaşanan ağır kış şartlarının halen devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, durumun hava şartları düzelinceye kadar devam edebileceği belirtildi. Doğalgaz miktarında aynı nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaların da üretimi olumsuz yönde etkilediği belirtilen açıklamada, "Bakanlık bünyesinde oluşturulan kriz masaları çalışmalarına devam etmektedir. Doğalgazın artışının sağlanması, mevsim şartlarının düzelmesi ve arızaların ortadan kaldırılması ile kesintiler giderilecektir" denildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer, hava koşulları ve arızalar nedeniyle halen Türkiye'nin 390 milyar kilovatsaati bulan enerji ihtiyacının karşılanamadığını vurguladı. Ersümer, "Şu andaki kesinti ve kısıntıları, vatandaşımızla paylaşıp programlı hale getirmemiz lazım. Hava şartları düzelir düzelmez, Eskişehir'deki kompresör arızası giderilir giderilmez normale döneceğiz. Kesinti saatlerini vatandaşlarımıza bildireceğiz'' dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır