kapat

29.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koçfinans hacmi yüzde 100 artıracak
Koçfinans Genel Müdürü Kürşad Ocel, grup dışındaki otomobil firmaları için de kredi vermeye başladıklarını belirtti

KoçfİnaNS Genel Müdürü Kürşad Ocel 2000 yılında genişlemeyi, dayanıklı tüketim ve otomotivde geçen yıl kullandıkları kredi miktarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ocel Koçfinans'ın otomotiv sektöründe kullandırdığı kredilerin tamamının bugüne kadar TOFAŞ-FIAT ve FORD-OTOSAN markalarına yönelik olduğunu, ancak bu seneki büyüme hedefleri doğrultusunda diğer markalarla da çalışmaya başladıklarını söyledi.

Öcel yaptığı söyleşide, "1999 yılında tüm ekonomide olduğu gibi iş hacimlerimizde kayıplara uğradık. Ekonomik sıkıntı ve deprem felaketi talebin geri gitmesine neden oldu. 1999'da 105 trilyon liralık kredi kullanırken, 2000'de bu rakamı 216 trilyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. 2000 hedefimiz iddialı" dedi. Koçfinans'ın dayanıklı tüketim malları ve otomotivde geçen yıl hemen hemen eşit düzeyde kredi kullandığını belirten Ocel, 2000'de ise kredi dağılımını dayanıklı tüketimde 153 trilyon lira veya toplam kredilerin yüzde 70'i, otomotivde ise 63 trilyon lira veya toplamın yüzde 30'u olarak hedeflediklerini söyledi.'

OTOMOBİL KREDİSİ
Ocel Koçfinans'ın otomotiv sektöründe kullandırdığı kredilerin tamamının bugüne kadar TOFAŞ-FIAT ve FORD-OTOSAN markalarına yönelik olduğunu, ancak bu seneki büyüme hedefleri doğrultusunda diğer markalarla da çalışmaya başladıklarını söyledi.

2000 yılına ilişkin ekonomik tedbirlerin yürürlüğe girmesiyle piyasalarda bir beklenti oluştuğunu ve faiz oranlarının hızla düştüğünü anımsatan Ocel mevcut faizlerin maliyetleri karşılayan oranlar olmadığını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır